OŢELUL a ajuns la un bilanţ de şapte jucători TRANSFERAŢI în ultima lună
Foto: Emil Dică în tricoul Oţelului, alături de managerul sportiv Ovidiu Burcă

OŢELUL a ajuns la un bilanţ de şapte jucători TRANSFERAŢI în ultima lună
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ultimii sosiţi în lotul echipei gălăţene sunt fostul rapidist Emil Dică şi un fost coechipier al lui Cernat la Karabukspor


Cererea antrenorului Tibor Selymeş, ca lotul să fie fortificat în această iarnă cu 5-6 jucători experimentaţi, i-a fost îndeplinită de cei din conducerea executivă.

Pe lângă fundaşul dreapta cipriot Anthos Solomou, care a semnat contractul cu Oţelul joi seară, reprezentanţii clubului au mai anunţat ieri perfectarea altor două achiziţii. Este vorba de mijlocaşul de bandă Jugurtha Hamroun, un algerian în vârstă de 25 de ani, şi mijlocaşul central Emil Dică (32 de ani), ultima dată la Rapid Bucureşti.

Algerianul Hamroun a câştigat Cupa Franţei cu Guingamp în 2009 şi a fost coechipier cu Florin Cernat în Turcia, la Karabukspor, unde a evoluat până vara trecută, când s-a transferat în ţara natală, la JS Kabylie. În Franţa, a stat trei sezoane la Guingamp (2008 – 2011). În ultimul, 2010-2011, a jucat foarte puţin (3 partide în campionat) şi a acceptat un transfer în Bulgaria, la Cernomore Burgas, de unde a fost cumpărat după jumătate de sezon de turcii de la Karabuksport cu 600.000 de euro.  

Conform surselor din cadrul clubului, Solomou, Hamroun şi Dică au semnat contracte valabile pe un an şi jumătate.

Astfel, de la sfârşitul turului Ligii I până acum, Oţelul a ajuns la un bilanţ de şapte achiziţii: mijlocaşii Sanaa Altama, Emil Dică, Hamroun, Laurenţiu Cătălin Iorga, fundaşii Solomou şi Mahamadou Sissoko şi atacantul Yulu-Matondo.

Stau rău cu pregătirea fizică

Antrenorul Tibor Selymeş s-a declarat mulţumit de activitatea celor din conducerea clubului în materie de transferuri, spunând că acum una din principalel preocupări este de a-i pune la punct de nou-veniţi cu pregătirea fizică. „Stăm bine acum în ceea ce priveşte componenţa lotului, s-a mişcat bine conducerea clubului. Unii dintre cei aduşi în ultimele zile sunt mult în urmă cu pregătirea fizică. Pentru asta suntem aici, în cantonament la munte, să-i aducem la parametri optimi la acest capitol, este timp pentru a o face”, ne-a declarat Selymeş, după primul antrenament de ieri, efectuat în Poiana Braşov.

Surse din cadrul clubului ne-au spus că se mai doreşte o singură achiziţie înainte de a declara închisă campanie de transferări, cea a unui portar, sperându-se să se rezolve şi acest aspect până la plecarea în al doilea cantonament din această perioadă precompetiţională, cel din Antalya, programat între 3 şi 15 februarie.

Stagiul de pregătire de la Poiana Braşov, început duminica trecută, se va încheia pe 30 ianuarie.

Oţelul se află după turul Ligii I pe penultimul loc, la o distanţă de şase puncte de prima poziţie aflată deasupra zonei retrogradării.

Citit 2060 ori Ultima modificare Vineri, 23 Ianuarie 2015 20:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.