Patronul Oţelului Dan Adamescu, CONDAMNAT la patru ani şi patru luni de ÎNCHISOARE CU EXECUTARE

Patronul Oţelului Dan Adamescu, CONDAMNAT la patru ani şi patru luni de ÎNCHISOARE CU EXECUTARE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Patronul Oţelului Dan Adamescu a fost condamnat, luni, la patru ani şi patru luni de închisoare, cu executare, de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti, în dosarul privind intervenţii în cauze de insolvenţă, anunţă hotnews.ro.

În 24 iunie 2014, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată pe Dan Adamescu, judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Roventa şi Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucureşti, şi pe omul de afaceri Iosif Armas, în dosarul privind intervenţii în cauze de insolvenţă.

Cei patru judecători au stat în arest preventiv din 20 mai până în 30 august 2014, când instanţa supremă a dispus măsura arestului la domiciliu. Adamescu a fost arestat preventiv din 6 iunie până în 30 august 2014, dată de la care este în arestul la domiciliu.

Patronul Oţelului Dan Adamescu este acuzat că le-a dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Roventa, pentru ca aceştia să dispună soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat, luni, şi pe judecătorul Mircea Moldovan la 22 de ani de închisoare, pe Elena Rovenţa la cinci ani şi zece luni, pe Sorin Viziru la cinci ani şi pe Ion Stanciu la trei ani şi opt luni.

Este vorba de prima sentinţă pronunţată în acest caz şi poate fi atacată în recurs.

Citit 1921 ori Ultima modificare Luni, 02 Februarie 2015 11:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.