Entuziasmul pe GHEAŢĂ continuă, Dunărea a început finala cu VICTORIE în deplasare
Foto: Hocheiştii de la Dunărea, sărbătorind victoria alături de suporterii veniţi din Galaţi

Entuziasmul pe GHEAŢĂ continuă, Dunărea a început finala cu VICTORIE în deplasare
Hocheiştii de la Dunărea, sărbătorind victoria alături de suporterii veniţi din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Finala Ligii Naţionale de hochei pe gheaţă a început pentru echipa gălăţeană Dunărea ca o continuare a finalului entuziasmant din semifinală. Cu victorie în faţa echipei Steaua, scor 6-3,  în primul meci din seria care va decide campioana, considerat în deplasare, pe micuţul patinoar din Cârţa (judeţul Harghita).

Hocheiştii echipei gălăţene au început jocul în aceleaşi coordonate ca în ultimul minut al partidei decisive din semifinale, cu Corona. Susţinuţi frenetic de 33 de suporteri veniţi din Galaţi, ale căror încurajări au fost amplificate de publicul local, unul de partea echipei gălăţene, cei de la Dunărea au zburdat în primele 10 minute şi au ajuns repede să conducă cu 2-0, prin golurile marcate de Levente Lorincz (min. 2) şi Istvan Nagy (min. 9).

Steaua a reuşit să iasă greu din propria treime, elocvent fiind faptul că a avut primul şut pe poarta senzaţionalului Otto Onodi abia în minutul 12.

Cu acest scor s-a intrat la prima pauză, repriza secundă începând tot cu Dunărea echipa mai ofensivă. Steaua a reuşit să echilibreze, a redus din diferenţă în min. 31, iar din acel moment a început să domine, punând o presiune tot mai puternică în treimea gălăţeană, care s-a şi concretizat prin golul egalizator, marcat la numai 33 de secunde disţanţă de un prim moment cheie al jocului, când pe contraatac cei de la Dunărea au tras în bară.

Cei de la Steaua şi-au pierdut luciditatea din prea multă dorinţă de a profita de avantajul moralului ascendent al echipei care vine din spate, au avut două eliminări, iar Dunărea a fructificat dubla superioritate numerică şi a marcat pentru 3-2, prin Vitali Donika.

Repriza a treia a avut un început care a adus tensiune în rândul gălăţenilor din tribune şi din faţa televizoarelor, Steaua a continuat să domine şi a egalat, 3-3, în minutul 43. A fost ultima zvâcnire a steliştor, pentru că cei de la Dunărea au echilibrat jocul şi apoi au început să lovească decisiv, într-un interval de două minute feerice: 4-3 prin golul lui Chernenko (min. 56), Donika a făcut 5-3 peste alte 41 de secunde, pentru ca cireaşa de pe tort să o pună Lorincz, la 11 secunde distanţă de reuşita lui Donika.

Dunărea Galaţi, echipa care pornea cu cel mult a treia şansă în semifinale conform calculelor hârtiei, a câştigat cu 6-3, victorie care o pune în postura de favorită la câştigarea, în premieră, a titlului de campioană.

Antrenorul principal Cornel Chiriţă a refuzat să facă vreo declaraţie de presă: ”din superstiţie, aşa am procedat şi în semifinală”.

Secundul său, Marius Trandafir, şi-a lăudat jucătorii: “Toţi şi-au făcut treaba la cel mai înalt nivel, îi felicit. Important este să jucăm la aceeaşi intensitate şi mâine, să nu fim prea euforici şi să ne refacem fizic”.

Al doilea meci al finalei va avea loc sâmbătă (netelevizat), tot la Cârţa, apoi vor urma două meciuri la Galaţi, marţi şi miercuri. Finala se joacă după sistemul cel mai bun din maxim şapte meciuri.


CITEŞTE ŞI: Seară de vis la Patinoar: Galaţiul este ÎN FINALĂ LA HOCHEI! (FOTO)

 

 

Citit 1645 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Martie 2015 14:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.