Sezon cu Galaţiul capitală a tenisului românesc
Foto: Patricia Ţig, câştigătoare a două din turneele Futures de anul trecut, de la Galaţi

Sezon cu Galaţiul capitală a tenisului românesc
Patricia Ţig, câştigătoare a două din turneele Futures de anul trecut, de la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Galaţiul a revenit în atenţia iubitorilor de tenis în vara trecută când, după o pauză de opt ani, aici s-au organizat patru turnee ITF de categorie Futures, unul masculin şi trei feminine, continuând să fie în centrul atenţiei şi la începutului acestui an, în februarie, odată cu desfăşurarea meciului de Fed Cup dintre România şi Spania.

Reuşitele organizatorice de la competiţiile amintite au determinat federaţia de specialitate să acorde Galaţiului statutul de principal punct de atracţie al sezonului pe zgură din România, cu nu mai puţin de şapte turnee importante la baza de tenis de la Viva Club, dintre care patru sunt din circuitul internaţional ITF PRO.

Primul dintre acestea are startul la sfârşitul acestei săptămâni, un turneu masculin de categorie Futures, dotat cu premii totale de 10.000 de dolari. Apoi, pe 11 mai va avea loc al doilea turneu masculin de aceeaşi categorie, pentru ca, din 25 mai, timp de trei săptămâni să aibă loc tot atâte turnee feminin. Primele două sunt de categorie Futures (10.000 de dolari), iar al treilea, din 8 iunie, reprezintă o premieră pentru Galaţi, un Challenger cu premii de 25.000 de dolari. Va urma în perioada iunie-august să se desfăşoare tot aici şi două concursuri europene pentru copii, „Nation Challange Head Cup” o competiţie de genul Fed Cup, unde pentru România va avea loc o selecţie a jucătorilor şi un concurs internaţional pentru copii Under 14, desfăşurat sub egida Tennis Europe, practic un campionat european pentru aceasrtă categorie de vârstă la care sunt aşteptaţi în jur de 300 de sportivi, fete şi băieţi.

Pe tabloul de calificări al turneului inaugural se află doi gălăţeni, Marius Frosă şi  Andrei Crapcenco, meciurile urmând să înceapă de sâmbătă, 2 mai. Pe tabloul principal, unde cel mai bine clasat este bulgarul Aleksandar Lazov (locul 380 ATP), jocurile vor începe de luni, 4 mai.

În turneele feminine este de aşteptat să ajungă, cel puţin la unul dintre ele, Gabriela Talabă, gălăţeanca care se află cu bursă la o universitate din SUA şi care, pe perioada vacanţei, are posibilitatea de a participa la competiţiile ITF. De asemenea, la Challengerul de 25.000 de dolari, este foarte posibil s[ participe şi cea mai bine clasată gălăţeancă în topul mondial, Patricia Ţig (179 WTA)

Florin Şipoş, directorul acestor turnee, a spus că speră să aibă acelaşi sprijin de la municipalitate ca la competiţiile de anul trecut. "am fost o echipă formată din trei, Clubul Viva, Primăria Municipiului Galaţi şi Federaţia Română de Tenis. Noi, Clubul Viva, am pus baza la dispoziţie şi am plătit premiile. Federaţia a asigurat mingile de joc şi apa, iar Primăria Municipiului Galaţi a plătit arbitrii şi masa acestora. În urma promisiunilor de anul trecut ne-am angajat să organizăm aceste turnee, iar acum suntem singuri. Sperăm să se rezolve problemele şi Primăria să fie un partener de încredere în continuare”, a declarat Florin Şipoş, coordonatorul bazei de tenis Viva.


CITEŞTE ŞI: ÎNOTĂTORII gălăţeni au URCAT PE PODIUM la Braşov

Citit 872 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Aprilie 2015 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.