TENIS: A început al doilea turneu feminin FUTURES de la Galaţi

TENIS: A început al doilea turneu feminin FUTURES de la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Al doilea turneu feminin de categorie Futures de la Galaţi, Viva Open, dotat cu premii totale în valoare de 10.000 de dolari, şi-a disputat, luni, 1 iunie, primele partide de pe tabloul principal, unde favorita nr. 1 este rusoaica Natela Dzalamidze, locul 337 în ierarhia mondială.

Cea mai bine cotată dintre jucătoarele din România este Irina Maria Bara, cap de serie trei şi locul 389 WTA, finalista turneului de la Galaţi din iulie 2014, câştigat de gălăţeanca Patricia Ţig. Pe tabloul principal se află Georgia Crăciun - finalista turneului de săptămâna trecută, Simona Ionescu - jucătoare legitimată la Clubul Galant M&S şi gălăţeanca Gabriela Talabă, care a învins, luni, în faţa jucătoarei Nicoleta Dascălu (locul 452 WTA), cu scorul 6-4, 2-6, 6-2. În turul următor, Talabă o va întâlni pe Anastasia Vdovenco (R. Moldova, locul 713). După meciul de simplu, Gabriela Talabă a disputat și meciul de dublu, alături de Oana Simion învingând perechea Andreia Beberechi/Francesca Ciutescu, cu scorul 6-1, 6-2. 

Tot luni, au avut loc şi ultimele meciuri din calificări, de unde au acces în tabloul principal următoarele jucătoare: Ksenia Gaydarzhi (Rusia), Tina Tehrani (SUA), Anjana Suresh (Canada), Oana Gavrilă, Iuliana Oante  şi Cristina Ene.

Altfel, marţi, 2 iunie, Patricia Ţig, locul 176 WTA, va juca direct pe tabloul principal al turneului Challanger de la Marseille (Franţa), dotat cu premii de 100.000 de dolari. Ţig o va întâlni în turul inaugural pe Pauline Parmentier (Franţa, 29 de ani, locul 95 WTA), a cărei cea mai bună clasare a fost în 2007 - locul 59 WTA şi care a câştigat de-a lungul carierei zece turnee (două WTA şi opt ITF).

Turneul francez este primul Challenger de această valoare la care gălăţeanca joacă direct pe tabloul principal. La Marseille îşi anunţaseră prezenţa şi alte jucătoare din România, Alexandra Dulgheru, Irina Begu, Monica Niculescu şi Andreea Mitu, însă participarea la Roland Garros a celor patru românce şi evoluţia foarte bună a unora dintre ele au determinat retragerea lui Begu, Dulgheru şi Mitu. Astfel, pe tabloul principal, alături de Ţig mai este doar o singură româncă, Niculescu. Principala favorită este este Kaia Kanepi (Estonia, locul 50 WTA), în timp ce Monica Niculescu, care va juca în primul tur împotriva jucătoarei Francoise Abanda (Canada), este cap de serie nr. 2. Turneul de la Marseille este unul dintre cele mai puternice la aceasta categorie, a premiilor de 100.000 de dolari, cu foarte multe jucătoare din top 100 WTA.

Citit 1483 ori Ultima modificare Luni, 01 Iunie 2015 20:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.