Se vrea readucerea SEDIULUI OŢELULUI în Galaţi
Foto: Reunirea lotului va avea loc la stadionul „Zoltan David” (ex-Ancora)

Se vrea readucerea SEDIULUI OŢELULUI în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Echipa roş-alb-albastră este la ultimul sezon în care FRF îi mai permite să joace în alt oraş decât Bucureşti, unde acum îşi are sediul social societatea care o administrează


Pe lângă problemele financiare cunoscute şi cele generate de statutul de societate în insolvenţă, care va trebui să obţină în luna septembrie aprobarea în instanţă a noului plan de reorganizare, Oţelul riscă să dispară din Galaţi din cauza sediului social, mutat la Bucureşti în 2013. Surse din cadrul clubului ne-au transmis că Oţelul ar mai avea derogare de la FRF doar pentru un singur sezon ca să poată juca în altă localitate decât cea în care îşi are sediul social. Aceleaşi surse susţin că Mihail Bojincă, reprezentantul administratorului judiciar SCP MB Management IPURL, doreşte ca în această vară să readucă societatea Fotbal Club Oţelul SA cu sediul social în Galaţi, lucrând în această perioadă la găsirea soluţiilor legale. De altfel, Bojincă l-a informat de această intenţie şi pe primarul Marius Stan, în cadrul unei întâlniri pe care cei doi au avut-o la începutul săptămânii trecute.

Reunirea, pe 6 iulie

În aşteptarea clarificării situaţiei financiare, a stabilirii cât mai exacte a surselor pentru completarea bugetului necesar, managerul sportiv Ovidiu Burcă şi antrenorul Florin Marin au stabilit programul de pregătire pentru următorul sezon. "Reunirea lotului o dorim pentru 6 iulie, iar din 20 iulie echipa va pleca în cantonament. Este un program oarecum provizoriu, pentru că nu se ştie cu exactitate când va începe campionatul", a precizat Ovidiu Burcă.

La Adunarea Generală Extraordinară a Ligii Profesioniste de Fotbal a Ligii 2 (LPF2), care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, s-a spus că în principiu campionatul va începe pe 22 august, iar cu exactitate urmează să se decidă abia după ce termenul limită de înscriere a echipelor în Liga 2, 20 iulie, va expira.

Tot după 20 iulie urmează să fie stabilit şi sistemul competiţional, în funcţie de numărul de echipe înscrise. În privinţa structurării următorului campionat al ligii secunde se preconizează că acesta va fi format tot din două serii. În cazul în care se vor înscrie toate echipele sau mai mult de 22 se va merge pe un sistem cu două serii a câte 14 echipe. Vor promova echipele clasate pe primul loc în fiecare serie, iar o a treia promovată se va decide în urma unui baraj între ocupantele locurilor secunde din Liga a II-a, câştigătoarea acestuia urmând ulterior să joace încă un meci de baraj cu ocupanta locului 12 din Liga I.

În cazul în care se vor înscrie 22 de echipe sau mai puţine, se va merge pe un sistem cu o singură serie, din care vor promova locurile 1 şi 2, iar a treia clasată va susţine un baraj cu ocupanta locului 12 din prima ligă.

Citit 3720 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Iunie 2015 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.