BASCHET FEMININ: Clubul Phoenix a transferat încă o jucătoare de "naţională"

BASCHET FEMININ: Clubul Phoenix a transferat încă o jucătoare de "naţională"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După transferurile autohtone, clubul gălăţean îşi îndreaptă atenţia spre jucătoarele străine * La echipa masculină, încă planează incertitudinea

Clubul Phoenix Galaţi a realizat încă un transfer pentru echipa feminină de primă ligă, anunţând a treia achiziţie din această vară. Este vorba de Mădălina Geleriu, 20 de ani, 1,72 m înălţime, care joacă pe postul de extremă. În sezonul trecut, Mădălina Geleriu a evoluat la BC Tymes Timişoara. Geleriu a mai jucat la CS Şcolar Sibiu şi a făcut parte din naţionala Under 17.

"Am ales clubul gălăţean pentru că mi s-a propus o ofertă mai bună de aici. Am gânduri bune, sunt foarte încrezătoare ţinând cont că la Galaţi se va clădi o echipă bazată pe jucătoare românce, astfel încât o să fac tot posibilul să fiu apreciată pentru munca depusă. Sunt nerăbdătoare să cunosc antrenorul şi echipa şi să începem treabă. Pentru mine, acesta este al doilea an în prima ligă şi  sper să am un sezon mai bun", a declarat Mădălina Geleriu.

Sibianca a semnat pentru două sezoane şi s-a alăturat noilor sosite la Phoenix: Hanna Demeter (de la ICIM Arad) şi Anca Şipoş (de la CSBT Alexandria).

Beatrice Alaiba va juca la CSBT Alexandria

Gălăţeanca Beatrice Alaiba, aflată la finalul contractului cu Phoenix, a semnat cu formaţia CSBT Alexandria. Beatrice Alaiba nu a mai primit nicio ofertă din partea clubului gălăţean Phoenix, unde a evoluat în ultimele două sezoane. În ediţia precedentă, Alaiba a înregistrat medii statistice de 3,6 puncte, 2 recuperări şi 1,2 pase decisive, cu o medie de joc de 15,40 minute în 23 de partide.

Acesta este a treia plecare de la Phoenix, după cele ale Gabrielei Cursaru la formaţia Chemnitz Cats (Germania) şi Andrei Ionescu la Feytiat (Franţa). Alte două jucătoare de la Phoenix din sezonul trecut sunt aproape de transferuri în străinătate. Romina Filip, aflată la final de contract cu gruparea gălăţeană, are două oferte de la echipe din Grecia, iar Adelina Ştefan, de la două echipe din Germania.

Florin Nini, managerul general al Clubului Phoenix, a declarat că pentru moment s-au încheiat transferurile de jucătoare românce, atenţia conducerii fiind de acum asupra jucătoarelor străine.

"Riscăm să nu ne putem înscrie în campionat"

În ceea ce priveşte echipa masculină, Florin Nini a precizat că "având în vedere că 15 iulie este ultima zi de înscrieri şi plată a primei tranşe de bani din taxă, în situaţia în care nu vom obţine ceva concret, palpabil, din partea autorităţilor locale, este foarte posibil să nu putem să ne înscriem în Liga Naţională".

Astfel,  peste câteva zile, aflăm dacă băieţii de la Phoenix au luptat degeaba un an de zile.

Echipa masculină Phoenix a încheiat ediţia trecută a campionatului Ligii I pe prima poziţie, cu o singură înfrângere, în faţa braşovenilor de la CSU Cuadripol.

Citit 2216 ori Ultima modificare Duminică, 12 Iulie 2015 16:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.