În satul lui Nicu Vlad, sportivii se antrenează într-o clasă

În satul lui Nicu Vlad, sportivii se antrenează într-o clasă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Comuna Piscu a dat unul dintre cei mai titraţi campioni ai acestei ţări, dar chiar şi acum, la 26 de ani de la Revoluţie, condiţiile în care pepiniera locală, în continuă producţie, se dezvoltă, sunt demne de anii '40. Satul din care Nicu Vlad a plecat spre culmile gloriei în haltere nu are nici acum o sală de sport, aşa cum au înflorit cu zecile în alte zone rurale, multe fără potenţial sportiv real. Şi, culmea, tineri aplecaţi spre diverse discipline tot apar, înclinaţiile lor nerămânând doar la stadiul de premiză.

Copiii au titluri, participă la competiţii, dar tot într-o sală de sport improvizată într-o clasă obişnuită a Şcolii Nr. 1 se antrenează. Se pot vedea lesne, printre aparatele la care lucrează elevii, barele şi discurile folosite de tinerii halterofili, care vin aici şi se pregătesc pentru performanţă. Edilii speră ca, în viitorul apropiat, comuna Piscu să aibă şi ea o sală de sport modernă şi competitivă, unde nu doar halterofilii, dar şi dansatorii sportivi din comună, cu rezultate bune la competiţii, să se antreneze.

”Ne luptăm, sperăm să facem o sală de sport în comună. Avem un proiect depus la Compania Naţională de Investiţii. Avem mare nevoie, pentru că avem sportivi de foarte mare valoare, la haltere, dans sportiv... Sperăm, ţinând cont de rezultatele pe care le avem de la talentele pe care le formăm şi le creştem aici. Chiar avem nevoie, spre deosebire de alta zone, unde au fost făcute şi lăsate în paragină”, ne spune primarul Ştefan Vlad.

Printre tinerii care deja sunt nume mari în sport şi care au pornit de la Piscu îl enumerăm pe Paul Dumitraşcu, recent calificat la Campionatele Europene de haltere, dar şi pe fraţii Dumitrel şi Mariana Tăbăcaru. Dumitraşcu s-a clasat pe locul al doilea la Cupa Europei Centrale şi de Est, este medaliat la toate competiţiile interne, deţinând toate recordurile la categoria 56 kg. La Naţionalele de seniori, el a stabilit un nou record personal: 124 kg.

Citit 1973 ori Ultima modificare Marți, 14 Iulie 2015 19:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.