UPDATE/ Gălăţeanca Patricia Ţig a jucat finala de dublu la primul său turneu WTA pe tabloul principal

UPDATE/ Gălăţeanca Patricia Ţig a jucat finala de dublu la primul său turneu WTA pe tabloul principal
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

UPDATE, duminică, 19 iulie: În finală, Ţig şi Mitu au fost învinse, scor 2-6, 2-6. Gălăţeanca s-a declarat fericită cu ce a realizat la acest turneu: "Nu sunt deloc supărată, din contră sunt fericită pentru ce am realizat. Adversarele noastre din finală sunt jucătoare specializate pe dublu şi au ştiut când să mărească ritmul. Turneul a fost dificil pentru că noi nu am mai jucat niciodată împreună. E greu când nu ştii care sunt intenţiile colegului. Aşa că nu ne aşteptam să ajungem în finală, dar s-a întâmplat datorită jocului nostru bun. Temperatura ridicată a fost adversarul tuturor, e greu să joci în astfel de condiţii, dar se pare că ele s-au acomodat mai bine decât noi astăzi", a spus Ţig.


Perechea formată din gălăţeanca Patricia Ţig şi Andreea Mitu a reuşit sâmbătă seară, 18 iulie, să obţină calificarea în finala probei de dublu a turneului de tenis BRD Bucureşti Open. În semifinale, Țig şi Mitu au învins perechea Raluca Olaru / Anna Tatishvili (SUA), favorită nr. 3, cu scorul 7-5, 4-6, 10-5.

Pentru calificarea în finală, Patricia Ţig şi Andreea Mitu au asigurat un premiu de 6.400 de dolari şi 180 de puncte în clasamentul de dublu WTA.

În ultimul act al turneului, Ţig şi Mitu vor întâlni perechea  Oksana Kalashnikova (Georgia) / Demi Schuurs (Olanda), cap de serie nr. 4. Finala este programată duminică, de la ora 15,00, urmând să fie televizată în direct de Digisport 2.

Pentru gălăţeanca Patricia Ţig (21 de ani, locul 170 WTA la simplu) calificarea în finală este o performanţă istorică, ţinând cont că este primul turneu WTA din carieră în care joacă pe tabloul principal. La simplu, Ţig a ajuns până în turul doi.

Citit 1651 ori Ultima modificare Luni, 20 Iulie 2015 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.