Trei zile până la REVENIREA ÎN RING: "Lumea boxului va afla că LUCIAN BUTE s-a întors”

Trei zile până la REVENIREA ÎN RING: "Lumea boxului va afla că LUCIAN BUTE s-a întors”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

 

* Pugilistul gălăţean anunţă că este într-o formă formidabilă pentru primul său meci după o pauză de 19 luni, cel de sâmbătă cu italianul Andrea Di Luisa


Pugilistul Lucian Bute a transmis un mesaj către lumea boxului, în care îşi anunţă revenirea la o formă de vârf, înaintea partidei pe care o va disputa, sâmbătă, la Bell Center din Montreal, cu italianul Andrea Di Luisa, la categoria super-mijlocie.

"Mesajul meu către lumea boxului este simplu: Lucian Bute s-a întors!", a declarat el, într-un interviu acordat pentru The Ring Magazine.

Gălăţeanul a afirmat şi cu această ocazie că obiectivul său este să redevină campion mondial: "Nu urmăresc un adversar anume. Acum, ţinta mea este Di Luisa. După ce voi câştiga, aşa cum mă aştept, vreau să întâlnesc orice campion en-titre la supermijlocie sau să boxez cu orice challanger de rang înalt pentru a ajunge să lupt pentru titlul mondial. Obiectivul meu este să devin din nou campion mondial şi să am şansa de a unifica titlurile".

Bute spune că se simte foarte bine, că nu mai are probleme de sănătate şi că se aşteaptă să fie într-o formă de zile mari la ora partidei cu Di Luisa. "După lupta cu Pascal, a trebuit să iau câteva decizii grele. A durat ceva şi am făcut schimbările pe care le-am considerat necesare, începând cu despărţiea de antrenorul cu care am lucrat mult timp (n.r. - Stephan Larouche). Am avut o luptă programată pentru 6 decembrie, dar o accidentare la spate suferită la antrenament mi-a făcut imposbilă revenirea la potenţial fizic sută la sută, aşa că am renunţat. A fost un incident nefericit şi a trebuit să aştept câteva luni că să mă recuperez. Acum mă simt extraordinar, nu am probleme de sănătate şi mă aştept să fiu într-o formă formidabilă pentru lupta din 15 august", a explicat românul.

Antrenamente aproape de casă

El a declarat că s-a pregătit foarte bine pentru acest meci. "De departe, acesta a fost unul dintre cele mai bune stagii de pregătire de care îmi amintesc. M-am antrenat la sala fraţilor Grant, în West Island, la 15 minute de mers cu maşina de la casa mea din Laval. Mă antrenez cu Howard şi Otis Grant. Îi ştiam de mulţi ani, dar nu mai lucrasem cu ei înainte. Am început să lucrăm în mai şi chimia a fost instantanee. Îmi place abordarea lor diferită, atmosfera familiară şi ce au adus nou pregătirii mele", a menţionat Lucian Bute.

Motivele renunţării la Roach

Gălăţeanul a explicat că a renunţat la colaborarea cu celebrul antrenor Freddie Roach deoarece ar fi trebuit să se antreneze la Los Angeles, iar el dorea să fie aproape de casă şi de familie, la Montreal: "Freddie este un mare antrenor şi o persoană deosebită. Am avut o experienţă pozitivă lucrând cu el. Îi sunt recunoscător lui şi lui Manny Pacquiao pentru că mi-au permis să mă antrenez cu ei în Filipine. Din nefericire, acolo m-am accidentat şi a trebuit să îmi amân lupta. A fost foarte dezamăgitor pentru mine şi am avut nevoie de câteva luni să-mi revin. Când am fost gata să revin la antrenamente, a trebui să decid cât de confortabil îmi este să merg să mă pregătesc la Los Angeles, chiar înainte ca stagiul meu să înceapă. După ce am luat în considerare toţi aceşti factori, am ajuns la concluzia că am nevoie să mă antrenez aproape de casă şi de familie".

“Pauza m-a ajutat”

Bute, care revine în ring după 19 luni, pentru a disputa a treia întâlnire în mai mult de trei ani, povesteşte că a fost foarte afectat de înfrângerea suferită în faţa britanicului Carl Froch, în mai 2012, când a pierdut centura IBF. “Cu siguranță, înfrângerea cu Froch m-a afectat mai mult decât mă așteptam, iar asta s-a văzut în următoarele două lupte pe care le-am disputat ulterior. Pauza pe care am avut-o m-a ajutat, iar acum mă simt energic, motivat și determinat să boxez așa cum am făcut-o atunci când eram campion mondial, și chiar mai bine decât atunci", a mai spus pugilistul român.

Bute a precizat că acum a revenit la un potenţial înalt şi este pregătit să lupte cu orice adversar. "Această luptă va fi crucială pentru următoarea mea mișcare. O tratez ca pe cel mai important meci și îmi iau adversarul foarte în serios. Sunt foarte nerăbdător să lupt din nou. Eram pregătit să revin și să lupt cu oricine, iar faptul că acest meci va avea loc la Centre Bell, arenă pe care o consider casa mea, reprezintă un mare avantaj pentru mine. Fanii mei m-au susținut de-a lungul carierei și sper că vor veni din nou să mă încurajeze. Am nevoie de ei și le sunt dator un meci mare", a declarat Bute.

Lucian Bute, în vârstă de 35 de ani, are în palmares 31 de victorii şi două înfrângeri. Pugilistul român a avut ultimul meci oficial în ianuarie 2014, când a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal. Lucian Bute ar fi trebuit să boxeze în data de 6 decembrie 2014, cu argentinianul Roberto Bolonti, dar confruntarea a fost anulată după ce românul s-a accidentat la spate.

Di Luisa, în vârstă de 33 de ani, are în palmares 17 victorii şi două înfrângeri, dintre succese 13 fiind înainte de limită. Andrea Di Luisa a boxat ultima dată în decembrie 2014, când a câştigat centura de campion european EBU-EU la categoria supermijlocie.

Citit 1877 ori Ultima modificare Marți, 11 August 2015 17:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.