Hocheiştii de la Dunărea, doar un punct la Miercurea Ciuc

Hocheiştii de la Dunărea, doar un punct la Miercurea Ciuc
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa de hochei Dunărea Galaţi, deţinătoarea titlului de campioană, a obţinut doar un singur punct din cele şase puse în joc la cele două meciuri disputate, în deplasare, vineri şi sâmbătă, cu HSC Miercurea Ciuc, din Liga Naţională.

În prima partidă, ciucanii s-au impus cu 8-4, decisivă fiind ultima repriză, câştigată de gazde cu 3-0. În al doilea joc, s-a ajuns până la loviturile de departajare, unde s-au impus gazdele, scorul final fiind 6-5. La finalul celor trei reprize obişnuite, scorul a fost egal, 5-5 (2-1, 1-3, 2-1), ciucanii reuşind golul cu care au trimis meciul în prelungiri cu doar un minute şi 17 secunde înaintea finalului. Gazdele au condus cu 2-0 după primele trei minute, apoi Dunărea a revenit spectaculos şi a condus cu 5-3, dar n-a reuşit să reziste până la final, pe fondul celor patru eliminări din ultima repriză, ultimele două goluri fiind marcate de ciucani în superioritate numerică.

Dacă din punct de vedere al rezultatelor, meciurile de la Miercurea Ciuc au fost dezamăgitoare pentru Dunărea, evoluţia de ansamblu a echipei gălăţene a fost destul de bună, în condiţiile speciale în care s-au disputat cele două jocuri. Dunărea n-a avut decât un singur ucrainean pe gheaţă, ceilalţi având probleme cu vizele, astfel că s-a jucat doar cu patru fundaşi, care au dus greul în toate cele trei linii. De partea cealaltă, echipa din Miercurea Ciuc a fost foarte activă pe piaţa transferurilor în ultima perioadă, având acum 13 jucători din străinătate.

Altfel, în aceeaşi etapă - a treia din primul retur al sezonului regulat - Progym Gheorgheni a reuşit să producă supriza, două victorii pe teren propriu cu Steaua (5-3 şi 6-4). Astfel, Progym (locul 5) a revenit în lupta pentru calificarea în semifinale, apropiindu-se la doar două puncte de Corona Braşov (locul 4), faţă de care are un meci mai puţin disputat. Pe primul loc a trecut HSC Miercurea Ciuc, cu trei puncte mai mult decât Dunărea, dar şi un meci în plus.

Următoarele meciuri ale celor de la Dunărea vor avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, vineri şi sâmbătă, pe teren propriu, cu Progym Gheorgheni. La aceste jocuri, ca şi la antrenamentele din această săptămână, conducerea tehnică a echipei va fi asigurată cel mai probabil de antrenorul secund Teodor Mocanu, în condiţiile în care antrenorul principal Marius Trandafir va fi plecat, până la începutul săptămânii viitoare, la un stagiu de selecţie şi pregătire a echipei naţionale de tineret (Under 20), la care gălăţeanul este antrenor secund.

Citit 1322 ori Ultima modificare Duminică, 15 Noiembrie 2015 21:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.