CSM Dunărea are PROBLEME de lot. Doi dintre HOCHEIŞTI sunt ACCIDENTAŢI înainte de Cupa României

CSM Dunărea are PROBLEME de lot. Doi dintre HOCHEIŞTI sunt ACCIDENTAŢI înainte de Cupa României
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ultimul trecut pe lista accidentanţilor este Chernenko, care a suferit o fisură la gleznă în utlima etapă de campionat şi va lipsi până la sfârşitul anului


Echipa de hochei pe gheaţă Dunărea Galaţi are probleme serioase de efectiv pentru ultimile meciuri din acest an, seria accidentărilor ţinându-se lanţ. După Nimenko, care s-a accidentat la începutul campionatului şi va absenta aproape tot sezonul, un alt ucrainian, Sergii Chernenko, a avut un ghinion teribil şi a devenit indisponibil pentru următoarele şase săptămâni. La primul meci din weekendul trecut, cu Progym Gheorghieni, a fost lovit de puc la gleznă şi, cu toată protecţia ghetei, a ajuns cu piciorul imobilizat în ghips. „Singurul lucru bun este că are fisură în condiţiile în care ne temeam de o fractură”, a spus Mihai Brandabur, director CSM Dunărea.

Astfel, echipa gălăţeană pierde încă un jucător important pentru cele mai importante meciuri din finalul anului, cele din cadrul turneului Cupei României, care se va desfăşura la Gheorgheni în perioada 17-20 decembrie.

Nimenko şi Chernenko sunt jucători importanţi în echipa gălăţeană sezonul trecut, cei doi având o contribuţie semnificativă în câştigarea titului de campioană sezonul trecut.

Totodată, este incertă prezenţa fundaşului Botond Flinta la Cupa România. Acesta s-a accidentat la umăr înaintea participării la Cupa Continentală de luna trecută şi încă nu se ştie dacă va putea reveni pe gheaţă până la turneul de la Gheorgheni. Flinta este unul dintre cie mai importanţi jucători pentru potenţialul liniei a trei de la Dunărea.

La Cupa României, Dunărea va face parte dintr-o grupă dificilă, alături de Corona Braşov şi HSC Miercurea Ciuc. Primul joc va fi cu ciucanii (17 decembrie), cel cu formaţia braşoveană fiind ultimul din Grupa A, pe 19 decembrie. Prima clasată în grupă se va califica în finala mare, iar a doua va mai juca finala mica.  

Până atunci, Dunărea mai are de jucat trei etape din sezonului regulat din Liga Naţională: cu Steaua, în deplasare, la sfârşitul acestei săptămâni (27 şi 28 decembrie), în ultima etapă a primul retur, apoi la Galaţi cu Sportul Studenţesc (5 şi 6 decembrie) şi Corona Braşov (11 şi 12 decembrie), ambele din al doilea tur.

În clasamentul Ligii Naţionale, Dunărea este pe primul loc, la egalitate de puncte (36) cu HSC Miercurea Ciuc. Cele două sunt urmate de Steaua (34 puncte), Corona (29), Progym (27) şi Sportul (0). Primele patru clasate la finalul sezonul regulat se vor califica în semifinale.

Foto Sorin Pană

Citit 1077 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Noiembrie 2015 21:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.