Cuplaj de mare atracţie la Sala Dunărea: Phoenix vrea în Final Four, Arcada să învingă campioana
Foto: Foto Sonia Baciu

Cuplaj de mare atracţie la Sala Dunărea: Phoenix vrea în Final Four, Arcada să învingă campioana
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Voleibaliştii de la Arcada au ocazia unei victorii în faţa campioanei, iar apoi baschetbalistele de la Phoenix joacă în Cupa României pentru o calificare istorică la turneul final


„Microbiştii” gălăţeni au privilegiul în această săptămână de a asista la foarte multe meciuri de primă ligă, toate de un interes la cel mai înalt nivel. Seria va fi deschisă în această seară, la Sala Sporturilor „Dunărea”, de un cuplaj în care voleibaliştii de la Arcada pornesc cu şanse mari la victorie în faţa campioanei en-titre, Tomis Constanţa, iar echipa feminină de baschet de la Phoenix va juca returul cu CSBT Alexandria din Cupa României având ca miză prima calificare din istoria clubului la turneul final. 

Apoi, seria acestei săptămâni va continua cu două meciuri de hochei între Dunărea şi Corona Braşov (vineri şi sâmbătă), o reeditare a pasionantei semifinale din campionatul trecut, un nou joc acasă al voleibaliştilor de la Arcada (vineri, cu U. Cluj) şi de un nou cuplaj sâmbătă, de data aceasta strict baschetbalistic, în care fetele de la Phoenix joacă în campionat cu "U" Cluj iar băieţii aceluiaşi club cu Energia  Tg. Jiu.

Arcada, şansa primei victorii cu Tomis

Cuplajul de astăzi va începe la ora 17,00, cu întâlnirea a două dintre echipele valoroase ale primului eşalon voleibalistic masculin: Arcada Galaţi – locul cinci, cu 15 puncte (setaveraj 18:13) şi deţinătoarea titlului de campioană, VC Tomis Constanţa.

De data aceasta sunt întrunite toate condiţiile pentru a ne aştepta la un spectacol voleibalistic de înaltă ţinută şi mai ales la prima victorie pentru Arcada în faţa celor de la Tomis. Constănţenii sunt posesorii a numeroase titluri de campioană, dar în acest sezon nu mai au potenţialul de speriat din anii trecuţi şi sunt pe locul şase, la egalitate de puncte cu Arcada (setaveraj 20:15).

De partea cealaltă, Arcada prezintă un bilanţ în plină ascensiune: promovată în urmă cu trei sezoane, locul şapte în primul an în Divizia A1, locul cinci în al doilea şi participare în Challenge Cup în al treilea, cu pretenţii justificate de valoarea lotului la primele trei locuri. De altfel, antrenorul Marian Apostu a spus că-şi doreşte punctaj maxim din ultimele meciuri ale acestui an. „Un meci care merită să fie văzut. În ceea ce ne priveşte, am analizat jocul din etapa precedentă, de la Caransebeş, în care am cedat în special pe finalurile de set. De aceea, băieţii sunt constienţi de misiunea de astăzi, în care le-am cerut atitudine, determinare şi multă concentrare. Până la finalul turului de campionat mai avem de disputat trei meciuri (n.r. - cu Tomis, „U” Cluj şi Unirea Dej), toate pe teren propriu, din care vrem să obţinem maximum de puncte”, a declarat Marian Apostu.

Phoenix, avans de 20 de puncte

După volei, va intra pe parchetul Sălii Dunărea echipa feminină de baschet Phoenix, care va juca, de la ora 19,30, meciul retur din sferturile de finală ale „Cupei României”, cu formaţia CSBT Alexandria. Partida din tur a fost câştigată de echipa gălăţeană, scor 91-71, astfel că sunt şanse uriaşe pentru public de a asista la o performanţă istorică pentru echipa gălăţeană. Calificarea în Final Four ar fi o premieră pentru Phoenix, care este prezentă în eşalonul de elită de trei ani. Sezonul trecut, în Cupa României, Phoenix  s-a oprit în faza sferturilor de finală, după ce a fost învinsă de ICIM Arad, scor 83-70 şi 77-67.

Romina Filip, căpitanul echipei Phoenix, a precizat că ea şi coechipierele sale sunt decise să nu rateze şansa pe care şi-au creat-o prin victoria din prima manşă. „Îmi doresc foarte mult să facem un meci bun şi să obţinem în premieră calificarea în Final Four. Trebuie să ne concentrăm şi să rămânem unite până în ultima secundă, deoarece niciun meci nu seamănă cu altul. Avem toate şansele să scriem istorie în baschetul gălăţean şi sper să o facem cu tribunele pline”, a spus Filip.

Totodată, conducerea Clubului Phoenix vrea să aducă zâmbete pe chipul copiilor defavorizaţi şi cheamă suporterii să arunce pe teren înaintea începerii meciului jucării de pluş, care apoi vor fi împărţite cu ajutorul Fundaţiei „Familia”. 

Citit 1239 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Decembrie 2015 23:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.