BILANŢ FABULOS al cluburilor gălăţene la Campionatul Mondial de Karate Tradiţional - Fudokan (FOTO)
Foto: În foto, preşedintele Federaţiei Române de Karate Tradiţional, gălăţeanul Nicolae Mărăndici, ridicând trofeul pentru primul loc pe naţiuni

BILANŢ FABULOS al cluburilor gălăţene la Campionatul Mondial de Karate Tradiţional - Fudokan (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Meikyo, Kodo și Karate Club s-au întors de la Belgrad cu 19 campioni mondiali şi 52 medalii


Cele trei cluburi gălăţene specializate pe karate tradiţional - Meikyo, Kodo și Karate Club - au confirmat din nou că sunt printre cele mai valoroase din lume, întorcându-se cu un succes impresionat de la Campionatului Mondial de Karate Fudokan pentru copii, juniori, tineret şi seniori, competiție desfăşurată în Serbia, la Belgrad.

Bilanţul este senzaţional, cele trei cluburi din Galaţi având 25 de sportivi pe podiumul de premiere, 19 dintre aceştia întorcându-se acasă din postura de campioni mondiali, în progres faţă de ediţia din 2013, când au fost 17 medaliaţi cu aur.

În total, karateka de la Meikyo, Kodo și Karate Club au câștigat la Belgrad 52 de medalii: 23 de aur, 16 de argint și 13 de bronz.

La această competiție de anvergură au participat în jur de 1200 de sportivi din 64 de ţări, iar România a fost reprezentată de 150 de sportivi și a obținut primul loc pe națiuni, cu 147 de medalii (60 de aur, 39 de argint, 48 de bronz și 128 de clasari pe locul al patrulea) și 887 de puncte. Podiumul a fost completat de Serbia (62 de medalii, 173 locuri IV și 463 de puncte) și Rusia (81 de medalii, 57 locuri IV și 434 de puncte).

CS Meikyo s-a remarcat cu 13 sportivi medaliați: Teodora Homner (trei medalii argint la kata feminin, kata echipe şi enbu mixt, bronz la kata individual), Andreea Suditu (aur la enbu mixt şi argint la kata echipe), Yasmina Zamfir (argint la kata echipe şi bronz la kata individual), Radu Cazacu (aur la enbu mixt şi locul IV la enbu individual), Claudiu Trifu (argint la enbu mixt şi două locuri IV la enbu, respectiv kata echipe), Alexandra Tomiţă (aur la kata echipe, argint la kumite şi bronz la kata individual), Andra Isvoranu (două medalii de aur, la kata echipe şi enbu mixt), Georgiana Staicu (aur la kata echipe şi bronz la enbu mixt), Răzvan Postelnicu (aur la enbu mixt, argint la kata echipe şi bronz la enbu), Mihai Amariei (două medalii de bronz, la enbu mixt şi enbu), Robert Ştefan (aur la enbu, argint la kata echipe şi bronz la kumite), Rareş Bălănică (aur la enbu şi argint la kata echipe) şi Andrei Diaconu (aur la kumite echipe).

Karateka de la Meikyo sunt antrenaţi de Daniela Stamate Farkas, Adrian Farkas şi Eusebiu Diaconu. „Am făcut o echipă foarte bună alături de copii, părinţii acestora şi antrenori, rezultatele obţinute sunt foarte bune. Faptul că din cei 15 sportivi calificaţi, 13 au obținut cel puţin o medalie, nu poate decât să ne bucure şi să ne arate că munca noastră, a tuturor, nu a fost în zadar”, a declarat Daniela Farkas.

Cei de la CS Kodo (antrenori Mihai-Cristian Tâmpeanu şi Alin Daiciu), au câștigat 17 medalii, prin opt sportivi: Daniel Epure (aur la enbu mixt), Anca Codreanu (trei medalii de aur la kata echipe, enbu mixt şi kumite echipe, respectiv argint la kumite), Alexia Găină (aur la kata echipe şi bronz la fuku go), Maria Butunoi (aur la kata echipe), Bianca Moglan (aur la kumite echipe şi două medalii de argint, la fuku go şi kumite echipe), Vlad Popescu (aur enbu mixt şi argint kumite), Ana Maria Popescu (aur la enbu mixt, argint la kumite echipe şi bronz la kihon) şi Vlad Cristian Bichineţ (argint la kata).

Karate Club (antrenori Iuliana Totolici şi Nicolae Mărăndici) a urcat pe podiumul de premiere cu patru sportivi, cucerind şapte medalii: Cristina Andreea Petcu (două medalii de aur la kumite individual și pe echipe, respectiv un bronz la kata), Roxana Mihaela Stoica (aur la kata echipe și bronz la kata), Mihai Drăguț (aur la kumite echipe) și Radu Gabriel Drăguț (bronz la kihon kumite).

Citit 2639 ori Ultima modificare Joi, 10 Decembrie 2015 09:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.