BASCHET/ Fetele de la Phoenix şi-au luat revanşa în fața clujencelor, iar băieţii au fost învinşi pe final de meci

BASCHET/ Fetele de la Phoenix şi-au luat revanşa în fața clujencelor, iar băieţii au fost învinşi pe final de meci
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa feminină de baschet Phoenix a câștigat, scor 71-58 (40-36), partida susținută sâmbătă, pe teren proriu, în fața formaței ”U” Cluj, din cadrul etapei a 13-a din Liga Națională (LNBF), revanşându-se pentru înfrângerea din turul campionatului de la Cluj. Meciul a fost unul echilibrat, în care fiecare echipă și-a adjudecat câte două sferturi, cu răsturnări de scor, cele mai mari diferențe fiind de 5 puncte pentru clujence (48-43), respectiv de 13 puncte (71-58) pentru gălățence. Egalarea la 53-53 (min. 29), prin coșul marcat de Romina Filip, a permis echipei Phoenix să preia controlul și să câștige un ultim sfert cu o diferență de 11 puncte. 

Antrenorul portughez Eugenio Rodrigues spune că echipa sa a arătat multă maturitate în joc, și că acest meci a fost cel mai bun de până acum. ”Am lucrat mult pe apărare, le-am lăsat pe clujence într-o zona de disconfort. Jucătoarele noastre sunt foarte tinere, 21-23 de ani, dar în această seară au evoluat ca niște jucătoare mai mari, cu multă experiență, nu au mai ”tremurat” în momentele-cheie ale meciului. Cred că a fost cel mai bun meci, comparând de exemplu, cu partida cu Arad, un alt meci foarte bun. Astăzi am fost mai consecvenți și nu am depins atât de mult de noroc”, a spus Rodrigues. Totodată, acesta consideră că a fost nevoie de timp pentru a ajunge la acest nivel. ”Suntem o echipă nouă, eu sunt nou aici, așa că fiecare trebuie să se adapteze cu ceilalți, cu limba, cu ideile, cu filozofia jocului. Avem multe jucătoare tinere, care au nevoie de timp ca să ”crească”, și da, echipele sunt într-o formă mai bune spre final, decât la început. Concluzia mea este că suntem mult mai bine închegați acum, față de începutul sezonului”, a concluzionat antrenorul portughez.

Realizatoarele echipei Phoenix au fost: MyNeshia McKenzie cu 18 puncte, 11 recuperări și 3 pase decisive (al șaselea său ”double-double” în LNBF), Cassie Rochel (14-12-2), Chrisstasia Walter (14-7-9), Amanda Frost (14-4-0) și Romina Filip (11-4-2). Au mai evoluat: Andreea Crețu, Hanna Demeter și Bianca Fota. 

Următoarele meciuri ale echipei Phoenix se vor disputa în deplasare, la Arad (joi, meciul restant din etapa a 12-a) și la Alba Iulia (sâmbătă).

Echipa masculină a aceluiași club a pierdut, scor 64-68 (32-38), în fața formației Energia Tg. Jiu, în cadrul etapei a 12-a din Liga Națională. Gălățenii au dominat două sferturi de joc, mai vizibil în special sfertul al treilea încheiat cu un scor parțial de 20-13. 

Antrenorul gălățean Florin Nini consideră că echipei sale i-a lipsit luciditatea pe faza de atac, dar că a făcut un joc bun pe apărare. ”Știam că jucăm în fața unei echipe bune, le știam valoarea, iar faptul că am revenit în partea a doua atunci când am mai făcut câteva schimbări și băieții și-au menținut atitudinea și dorința de a nu ceda, am reușit să întoarcem puțin jocul. De această dată nu m-au ajutat prea mult schimbările, lucru care s-a văzut pe final de joc prin greșelile ușoare. Primele cinci-șase minute din sfertul al patrulea nu am marcat, pentru că nu am avut luciditate în sistemul de atac și acest lucru ne-a costat. Am avut o apărare bună, cu multe recuperări, dar se pare că nu a fost deajuns. Câteva greșeli ușoare, care ne-au făcut să nu reușim o victorie foarte importantă pentru noi”, a declarat Nini. 

Cel mai bun jucător de la Phoenix a fost Bojovic cu 14 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive. Ceilalți realizatori au fost: Lemyk  cu 13 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive, Threatt (11-0-3), Tresac (9-4-1), Pesic (8-11-4), Petică (5-4-0), Borșa (4-0-2). Au mai intrat în joc Pârlog și Rohde.

Phoenix va juca în etapele viitoare cu BC Pitești (în deplasare, miercuri) și cu Steaua, pe teren propriu (sâmbătă).

Citit 1367 ori Ultima modificare Luni, 14 Decembrie 2015 01:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.