Adunarea Creditorilor a decis ca Oţelul să-şi continue activitatea fotbalistică
Foto: Foto Sorin Pană

Adunarea Creditorilor a decis ca Oţelul să-şi continue activitatea fotbalistică
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Cel puţin din punct de vedere teoretic, echipa de fotbal Oţelul Galaţi a evitat intrarea în faliment pentru următoarele două luni. La Adunarea Creditorilor societăţii Fotbal Club Oţelul SA, aflată în insolvenţă, astăzi s-a votat pentru continuarea activităţii fotbalistice. Din cei patru creditori care şi-au transmis punctul de vedere, doar Direcţia Generală a Finaţelor Publice Bucureşti s-a pronunţat pentru intrarea imediată în procedura de faliment.

Societatea de asigurări Astra, care deține 45,16 din totalul creanțelor, a aprobat continuarea activității pe o perioadă de două luni, timp în care administratorul judiciar să prezinte o analiză detaliată privind un posibil transfer de activitate.

De asemenea, Primăria Municipiului Galaţi şi Arcelor Mittal s-au pronunţat pentru continuarea activităţii fotbalistice, cu precizarea din partea combinatului că este împotriva susţinerii acesteia din fonduri asigurate de creditori.

Cu excepţia Finaţelor, celelalte trei entităţi au cerut susţinerea activităţii din vânzarea bunurilor FC Oţelul SA care nu sunt indispensabile.

În ceea ce priveşte cererile jucătorilor de reziliere a contractelor de muncă, în condiţiile în care sunt salarii restante de mai mult de 90 de zile, Adunarea Creditorilor s-a pronunţat pentru cedarea acestora la alte echipe sub formă de împrumut.

De asemenea, s-a respins propunerea de transfer fără plată a jucătorilor din Centrul de Copii şi Juniori şi s-a aprobat întocmirea unui nou plan de reorganizare care să fie prezentat instanţei de judecată la termenul programat în data de 6 aprilie.

Activitatea echipei de seniori este suspendată până pe 25 februarie, iar în partea a doua a campionatului ligii secunde, cu prima etapă programată pe 27 februarie, Oțelul ar putea continua trimițând în teren aproape numai juniori, în condițiile în care aproape toți seniorii din lot au plecat la alte formații.

Citit 3528 ori Ultima modificare Vineri, 12 Februarie 2016 16:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.