Adunarea Creditorilor a decis ca Oţelul să-şi continue activitatea fotbalistică
Foto: Foto Sorin Pană

Adunarea Creditorilor a decis ca Oţelul să-şi continue activitatea fotbalistică
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Cel puţin din punct de vedere teoretic, echipa de fotbal Oţelul Galaţi a evitat intrarea în faliment pentru următoarele două luni. La Adunarea Creditorilor societăţii Fotbal Club Oţelul SA, aflată în insolvenţă, astăzi s-a votat pentru continuarea activităţii fotbalistice. Din cei patru creditori care şi-au transmis punctul de vedere, doar Direcţia Generală a Finaţelor Publice Bucureşti s-a pronunţat pentru intrarea imediată în procedura de faliment.

Societatea de asigurări Astra, care deține 45,16 din totalul creanțelor, a aprobat continuarea activității pe o perioadă de două luni, timp în care administratorul judiciar să prezinte o analiză detaliată privind un posibil transfer de activitate.

De asemenea, Primăria Municipiului Galaţi şi Arcelor Mittal s-au pronunţat pentru continuarea activităţii fotbalistice, cu precizarea din partea combinatului că este împotriva susţinerii acesteia din fonduri asigurate de creditori.

Cu excepţia Finaţelor, celelalte trei entităţi au cerut susţinerea activităţii din vânzarea bunurilor FC Oţelul SA care nu sunt indispensabile.

În ceea ce priveşte cererile jucătorilor de reziliere a contractelor de muncă, în condiţiile în care sunt salarii restante de mai mult de 90 de zile, Adunarea Creditorilor s-a pronunţat pentru cedarea acestora la alte echipe sub formă de împrumut.

De asemenea, s-a respins propunerea de transfer fără plată a jucătorilor din Centrul de Copii şi Juniori şi s-a aprobat întocmirea unui nou plan de reorganizare care să fie prezentat instanţei de judecată la termenul programat în data de 6 aprilie.

Activitatea echipei de seniori este suspendată până pe 25 februarie, iar în partea a doua a campionatului ligii secunde, cu prima etapă programată pe 27 februarie, Oțelul ar putea continua trimițând în teren aproape numai juniori, în condițiile în care aproape toți seniorii din lot au plecat la alte formații.

Citit 3278 ori Ultima modificare Vineri, 12 Februarie 2016 16:58

3 comentarii

 • postat de pantera
  Sâmbătă, 13 Februarie 2016 08:07
  82.78.126.***
  sa la multumeasca galatenii tovarasului stan pentru situatia de la otelul
  25
  15
  Raportează
 • postat de Cornei
  Sâmbătă, 13 Februarie 2016 05:23
  188.26.47.***
  Din pacate este asa cum am banuit eu ca este acest oras ! UN oras condus doar de niste lepre care .. si-au vazut numai de interesele lor meschine.
  Unde sunt asa zisii investitori locali de care se vorbea ?
  20
  15
  Raportează
 • postat de asa cred ca ar sta lucrurile
  Vineri, 12 Februarie 2016 20:45
  84.117.44.***
  e doar o joaca din care mittal inca spera sa vinda stadionul, primaria vrea neaparat sa-l cumpere si ....vin alegerile. asa ca nu ar da bine sa ceara falimentul clubului dar cumpararea stadionul e prioritatea nr.1. pentru cine? cel mai bine da la imagine pentru clubul OTELUL. adamescu prin ASTRA, asta nu-i in faliment inca?, mai spera in ceva bani, de undeva..... sint bine primiti....finantele isi fac datoria . pe linga joaca asta se mai baga, cred ei, si unii suporteri organizati. din pacate totul e prabusit pentru toti, si desii unii mai vor "dintii de aur" din gura mortului nu vor avea parte de nimic. pentru ca OTELUL e deja e o ruina prin grija unora, nu mai e nimic de luat......o parere ....probabil gresita.
  22
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.