UTIL pentru părinţi şi copii. Unde se poate începe PRACTICAREA HANDBALULUI în Galaţi

UTIL pentru părinţi şi copii. Unde se poate începe PRACTICAREA HANDBALULUI în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În oraş sunt patru cluburi cu activitate dedicată copiilor şi juniorilor, toate având rezultate ce le plasează printre cele mai bune din ţară


Handbalul este cel mai performant sport olimpic de echipă din România, cu echipa naţională feminină vicecampioană mondială, iar cele mai recente succese sunt cele obţinute săptămâna trecută la Campionatul Mondial Universitar, cu echipa masculină a României medaliată cu aur, iar cea feminină - cu argint.

Reuşitele la nivel înalt stârnesc emulaţia multor părinţi şi a copiilor, care doresc să-şi îndrepte paşii spre practicarea acestui sport. Dincolo de efectele pozitive pe care le are practicarea sportului pentru sănătate, cumulate cu beneficiile educaţionale, gălăţenii care doresc să-şi îndrume copiii spre acest sport au şi perspectiva performanţelor, Galaţiul handbalistic reprezentând o forţă pe plan naţional la nivel de copii şi juniori. Sunt patru cluburi cu activitate dedicată celor mici - CS Şcolar, Handbal Art, United şi Danubius 2010, toate cu rezultate deosebite, ce demonstrează calitatea muncii antrenorilor gălăţeni.

Numai în ultimii doi ani, CS Şcolar a excelat la băieţi, iar celelalte trei la fete, toate cele patru cluburi având echipe care au ajuns în turneele finale (cele mai bune opt echipe din ţară) ale Campionatelor Naţionale, performanţe ce au culminat cu obţinerea de medalii, inclusiv de aur (trei echipe anul trecut, două anul acesta).

Din punct de vedere al valorilor individuale, Handbal Art, United şi Danubius 2010 au în total şapte jucătoare la loturile naţionale ale junioarelor mici (născute în 2002-2003, respectiv, 2000-2001). Totodată, reamintim că în echipa naţională de tineret, aflată acum la Campionatul Mondial, sunt patru gălăţence, formate la CS Şcolar, Handbal Art şi Danubius 2010: Daniela Corban, Andreea Taivan, Alexandra Dindiligan (toate trei campioane mondiale de junioare în 2014) şi Elena Dache.

Privind în perspectivă, un alt aspect ce poate fi foarte important în alegerea acestui sport îl reprezentă existenţa în Galaţi şi a unei echipe de senioare în prima ligă, CSU Danubius, ceea ce oferă posibilitatea continuării în oraş după terminarea junioratului.

De la 6 ani, dar nici la 14 nu e târziu

Toţi antrenorii celor patru cluburi spun la unison că practicarea acestui sport poate începe la vârsta de 6-7 ani. "La început, totul este o joacă, controlată şi coordonată. Consider că două antrenamente săptămânale, de câte o oră şi jumătate, sunt suficiente pentru vârstele mici. Vrem să îi atragem pe copii spre sport, să le placă, la o încărcătură mai mare este riscul de a-i îndepărta. Odată cu vârsta, creşte şi numărul antrenamentelor, până la cinci pe săptămână", a explicat antrenoarea Gabriela Artene, de la Handbal Art.

Totodată, tehnicienii Sanda Asandei (United) şi Mirel Burhuc (Danubius 2010) au spus acelaşi lucru, că nici la 13-14 ani nu este târziu pentru primele antrenamente, acolo unde există calităţi fizice deosebite pentru handbal.

Când şi unde se fac antrenamentele

CS Şcolar este singurul club de specialitate din Galaţi la care nu este percepută nicio taxă. Părinţii trebuie să asigure doar echipamentele pentru antrenamente. Aici, vârsta minimă de înscriere este 7 ani, iar antrenamentele au loc la sala CSS (în spatele Sălii Sporturilor "Dunărea"). Informaţii suplimentare despre program pot fi obţinute la numărul de telefon 0236.490.802 (secretariatului clubului).

La celelalte trei cluburi se percepe o taxă lunară de 60 de lei, bani din care sunt plătite chiriile sălilor de sport şi sunt achiziţionate echipamentele necesare copiilor.

La Handbal Art, antrenamentele sunt susţinute la sala de la Şcoala Nr. 3. Până pe 18 iulie, copiii şi antrenorii sunt în vacanţă, apoi informaţii concrete despre program pot fi obţinute telefonic de la antrenoarele Gabriela Artene (0743.522.464) şi Gabriela Talabă (0744.787.871).

La United, antrenamentele se desfăşoară, de regulă, de la ora 14.00, în Sala "Siderurgistul". Informaţii suplimentare pot fi obţinute direct de la antrenoarea Dana Goldic, la telefonul 0745.361.219. Perioada de vacanţă la acest club se va încheia pe 8 august.

La Danubius 2010, grupele de începători îşi desfăşoară activitatea la Şcoala Nr. 10, antrenorul Mirel Burhuc putând fi contactat la numărul de telefon 0746.550.095.

Citit 14359 ori Ultima modificare Luni, 04 Iulie 2016 16:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.