Simona Halep a ajuns în sferturile de finale de la Wimbledon după un meci cu mari emoţii

Simona Halep a ajuns în sferturile de finale de la Wimbledon după un meci cu mari emoţii
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE: Meciul din sferturile de finală de la Wimbledon dintre Simona Halep şi Angelique Kerber se va disputa, astăzi, de la ora 15,00. 


 

Jucătoarea de tenis Simona Halep, ocupanta locului cinci în clasamentul WTA, a câştigat, luni, în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon, scor 6-7 (5), 6-4, 6-3, partida disputat împotriva americancei Madison Keys din SUA, clasată pe locul 9 în ierarhia mondială.

În primul set, până la 4-4 ambele jucătoare şi-au fructificat serviciul, iar Halep a făcut prima pasul în faţă cu break (5-4). Keys a răspuns cu aceeaşi monedă imediat, Halep a luat din nou avans, făcând 6-5 pe serviciul americancei, dar tot nu a fost de ajuns pentru a câştiga setul: Keys a egalat si apoi s-a impus în tie-break.

Setul secund a început  cu un break al jucătoarei din SUA, scorul ajungând chiar la 2-0 pentru Keys, dar Simona Halep a reuşit să revină şi să egaleze la 2. Apoi, a început o serie de game-uri în care cele două jucătoare nu au făcut greşeli la serviciu, până la scorul de 5-4, când Simona a reuşit break-ul în ultimul game şi a egalat situaţia la seturi, scor 1-1.

În setul decisiv, ca urmare a unor probleme musculare a lui Keys, Simona a reuşit un break la scorul de 3-2 în favoarea sa, s-a distanţat la 5-2 şi apoi s-a impus cu 6-3, calificându-se în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon.

Pentru calificarea în sferturile turneului, sportiva din România va încasa 312.500 de euro şi 430 de puncte WTA. În turul următor, Halep va evolua împotriva lui Angelique Kerber din Germania, cea care a învins-o, cu scorul de 6-3, 6-1, pe japoneza Misaki Doi, locul 49 WTA, după 64 de minute de joc. În întâlnirile directe, Halep o conduce pe Kerber, scor 3-1, singura victoria a sportivei din Germania înregistrându-se la meciul de Fed Cup, disputat în aprilie la Cluj-Napoca.

Citit 1457 ori Ultima modificare Marți, 05 Iulie 2016 10:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.