NOUL OȚELUL are personalitate... juridică. Suporter Club Oţelul Galaţi face paşi mărunţi, dar siguri

NOUL OȚELUL are personalitate... juridică. Suporter Club Oţelul Galaţi face paşi mărunţi, dar siguri
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Suporter Club Oţelul Galaţi, echipa care îşi doreşte să fie continuatoarea, morală, a campioanei din 2011 FC Oţelul Galaţi, a mai făcut un pas important în existenţa sa


După ce zilele trecute conducerea noului club de fotbal a primit actul prin care i se certifică statutul de persoană juridică, ieri au fost depuse, la Ministerul de Finanţe, actele necesare pentru obţinerea Certificatului de Identitate Fiscală (CIF), necesar pentru deschiderea contului bancar în care membrii socios să poate face primele depuneri de bani. „Astăzi (n.r. - marţi) am depus actele la ANAF, iar în două-trei zile vom obţine CIF-ul, apoi vom putea deschide contul bancar. Mai trebuie să ne înscriem la Ministerul Tineretului şi Sportului, pentru obţinerea Certificatului de Identitate Sportivă, iar la Asociaţia Judeţeană de Fotbal să prezentăm toate aceste acte pentru a putea fi afiliaţi şi pentru a ne înscrie în competiţie”, a declarat Sorin Haraga.

Îşi doresc o evoluţie pe stadionul Oţelul

Pentru o echipă ce are în titulatură numele de Oţelul, este de înţeles dorinţa de juca pe stadionul cel mai emblematic al oraşului. “Noi vrem să jucăm aici, dar pentru acest lucru trebuie să fie de acord şi cei de la ArcelorMittal, proprietarii acestui stadion. După prima săptămână de la deschiderea contului bancar vom avea o privire de ansamblu, apoi în funcţie de ce buget vom avea, vom putea discuta cu cei de la ArcelorMittal. În filozofia noastră trebuie să asigurăm stabilitate, continuitate şi sustenabilitate, nu ne putem arunca la ceva ce este foarte scump. Nu trebuie să ne întindem foarte mult. Dacă nu vom avea de unde plăti nu vom mai lua în calcul această posibilitate. Ea există ca idee, dar noi trebuie să vedem care ne sunt priorităţile, ce putem susţine şi ce oferi”, a mai spus Haraga. În acest moment, tinerii fotbalişti se antrenează pe stadionul Stadionul Siderurgistul.

La jumătatea lunii se decide Liga în care vor juca

Chiar dacă suporterii şi membri vor ca noul club să aibă un start mai uşor, direct din Liga a III-a, Sorin Haraga susţine că pentru consolidarea echipei este mai bine să se înscrie în campionatul Ligii a IV-a.

“În jurul datei de 15 august vom avea o imagine mai clară, atât legat de numărul de membri înscrişi oficial, şi atunci putem vedea exact care este obiectivul. Noi ne-am propus promovarea încă din primul an, continuitatea noastră ca şi club, acesta fiind şi unul din motivele pentru care vom porni din Liga a IV-a, pentru a ne consolida ca echipă”, a precizat directorul sportiv al noului club.

Federaţia de specialitate a stabilit, luni, numărul de echipe şi ţintarul Ligii a II-a, ca apoi în perioada următoare să se axeze pe competiţia Ligii a III-a.

Citit 3412 ori Ultima modificare Miercuri, 03 August 2016 14:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.