Astăzi, eveniment de suflet la Sala Sporturilor „Dunărea”: revin pe teren marile handbaliste ale Oţelului

Astăzi, eveniment de suflet la Sala Sporturilor „Dunărea”: revin pe teren marile handbaliste ale Oţelului
Foto: arhiva VL
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

*Publicul este aşteptat de la ora 16.00 la reîntâlnirea cu „legendele Galaţiului” care au jucat trei semifinale în cupele europene

Iubitorii handbalului gălăţean au parte astăzi de un eveniment de gală, reîntâlnirea cu sportivele care i-au încântat ani de-a rândul. Gloriile handbalului feminin gălăţean – jucătoare, antrenori, conducători – care cu fosta echipă a HC Oţelul făceau ca tribunele Sălii Sporturilor să fie arhipline la meciurile de campionat şi din cupele europene în anii ’90 şi la începutul anilor 2000, revin pe teren în cadrul evenimentului „Legendele Galaţiului – trecut şi viitor”. Handbalistele medaliate cu bronz în Campionatul Naţional şi care ajungeau până în semifinalele cupelor europene, vor evolua din nou pe parchetul sălii în care au avut nenumărate satisfacţii, într-un meci demonstrativ. Evenimentul, sub titulatura „Legendele Galaţiului – trecut şi vitor”, va începe la ora 16.00, intrarea publicului fiind liberă. Ideea acestei reîntâlniri de mare încărcătură emoţională a fost lansată de energica olteancă Viorica Mincan Diaconu, la începutul acestui an. La ora actuală, Viorica trăieşte cu familia în Franţa. Dorul de ţară, de handbal şi de colege au „împins-o” să ia o astfel de iniţiativă, adoptată imediat de fostele coechipiere. „Este mult timp de când nu ne-am revăzut cu toate, va fi o întâlnire emoţionantă şi aştept cu multă plăcere şi nerăbdarea să mă găsesc cu fostele mele college”, a mărturisit Gabriela Artene, extrema stângă din acei ani care acum este antrenoare la propriul club, Handbal Art. Portarul Daniela Goldic, care încă este jucătoare activă (cu CSU Danubius, în Liga Naţională), spune că emoţiile vor fi maxime în condiţiile în care cu unele dintre coechipiere nu s-a mai văzut de 15 ani. “De-abia aştept. Pe unele colege cred că nu le-am văzut din 2001. Era o atmosferă extraordinară şi în sânul echipei şi în sală. Când mi-aduc aminte că sala era mai mereu plină, cu peste 2000 de oameni care ne susţineau... Cred că jumătate din meciuri au fost câştigate cu tribuna”, a spus Dana Goldic.

Alexandrina Oprea, jucătoare şi apoi antrenoare (la început secund al lui Cornel Bădulescu şi apoi principal), deja deapănă amintiri în aşteptarea reîntâlnii de astăzi: “Acum vreo lună, două am dat peste casete video cu meciurile noastre. Ce atmosferă aveam, Sala Sporturilor era arhiplină, nu aveai loc nici pe trepte. Ne-am bucura mult să ne reîntâlnim şi astăzi măcar cu o parte din publicul de atunci”.

Legendele handbalului gălăţean care sunt aşteptate să reintre pe teren la meciul demonstrativ sunt: Daniela Goldic, Cristina Bobeică Bocăneală, Cătălina Cioaric, Paula Călmuc, Liliana Tudorache Crăciun, Ionela Boriţ Constantinescu, Oana Pandele Stamate, Lăcrămioara Alexescu Pintilie, Luminiţa Stroe, Rodica Constantinescu Toniţă, Alexandrina Oprea Soare (având şi rolul de antrenoare), Mariana Marin Guţă, Ramona Bocănială Ciotu, Mihaela Crăcană Blaga, Gabriela Stoica Artene, Viorica Mincan Diaconu, Nicoleta Ivan, Daniela Branişte, Emanuela Dragomir Istrate, Gabriela Şerban Talabă, Nicoleta Popescu Mitrea, Sanda Ostache Asandei şi Alina Branişte Horjea. Este aşteptat şi antrenorul Cornel Bădulescu, care a condus echipa în anii ’90, alături de preşedintele din acea perioadă, Săndel Soare. Alături de handbaliste vor evolua şi o prate din copii acestora

Trei medalii şi tot atâtea semifinale europene

În competiţiile continentale, handbalistele de la HC Oţelul au jucat trei semifinale: în 1996-1997 cu Borusia Dortmund (Germania), Cupa EHF; 1998 cu Banska Bystrica (Cehia), tot în Cupa EHF; 1999 cu Napredak Krusevak (Iugoslavia) – în City Cup. În 2000, au ajuns până în sferturile de finală ale Cupei Cupelor, unde au jucat cu Ikast Bording (Danemarca), una din marile forţele continentale ale momentului.

În campionatul intern, fetele de la Oţelul au luat medalii de bronz trei ediţii la rând (1996, 1997 şi 1998), iar în sezonul 2000-2001 au jucat finala „Cupei României”.

Citit 5461 ori Ultima modificare Vineri, 05 August 2016 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.