UPDATE/ Florin Mergea şi Horia Tecău joacă în acestă seară în semifinala de dublu de la Rio

UPDATE/ Florin Mergea şi Horia Tecău joacă în acestă seară în semifinala de dublu de la Rio
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

UPDATE: Florin Mergea şi Horia Tecău vor juca, astăzi, de la ora 20,00, în semifinala cu perechea americană Steve Johnson/Jack Sock. 


 

PERFORMANȚĂ ISTORICĂ! Horia Tecău şi Florin Mergea sunt primii români ajunşi în semifinalele unui turneu olimpic de tenis

 

Performanță fără precedent în istoria tenisului românesc la Jocurile Olimpice, Horia Tecău și Florin Mergea (cap de serie nr. 5) s-au calificat în semifinalele probei de dublu! În sferturile de finală, cei doi români au învins, în primele ore ale zilei de miercuri, redutabila pereche braziliană formată din Marcelo Melo şi Bruno Soares, scor 6-4, 5-7, 6-2. Brazilienii erau cap de serie nr. 3, dublul cel mai bine cotat rămas în competiţie, astfel că acum Tecău şi Mergea au devenit principalii favoriţi ai probei.

Românii au început excelent meciul, cu un break, avantaj pe care şi l-au conservat fără mari probleme până la finalul primul set. În al doilea act, disputa a devenit echilibrată, s-a ajuns fără break până la 6-5 pentru brazilieni. La acest scor Florin Mergea a servit în condiţii jalnice pentru un meci de tenis, în urletele spectatorilor brazilieni, iar Melo şi Soares au profitat de disconfortul creat lui Florin şi au făcut breakul cu care au câştigat setul.

În decisiv, Mergea şi Tecău au avut puterea să facă abstracţie de comportamentul necivilizat al spectatorilor, şi-au păstrat calmul şi la 1-1 au făcut un prim break, dublat la următoarea ocazie, astfel că s-au desprins la 5-1 şi au închis meciul cu 6-2.

În semifinală, care se va disputa astăzi, în al treilea meci de pe terenul 2 (primul cu începere de la ora 17,00), Florin Mergea şi Horia Tecău vor întâlni dublul american Steve Johnson /Jack Sock.

La feminin, Raluca Olaru și Andreea Mitu au ratat calificarea în sferturile de finală, după ce au fost învinse rusoaicele Ekaterina Makarova și Elena Vesnina, scor 6-0, 6-4. 

Astăzi sunt programate primele meciuri ale probei de dublu mixt, unde România va fi reprezentată de două perechi. Monica Niculescu și Florin Mergea vor juca împotriva perechii spaniole Carla Suarez Navarro și David Ferrer, în al patrulea meci de pe terenul 4 (primul cu începere de la ora 17,00), și vor fi urmați de partida dintre perechile Irina Begu/Horia Tecău și Agnieska Radwanska/Lukas Kubolt (Polonia). 

Citit 2043 ori Ultima modificare Miercuri, 10 August 2016 11:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.