UPDATE / Semifinala lui Tecău şi Mergea a fost amânată pentru joi, posibil să joace doar la dublu mixt

UPDATE / Semifinala lui Tecău şi Mergea a fost amânată pentru joi, posibil să joace doar la dublu mixt
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE, 23.30: Din cauza ploii, a fost amânată pentru joi partida din semifinalele probei de dublu pe care trebuiau sa o dispute Tecău şi Mergea. In schimb, meciurile de dublu mixt ale celor două perechi româneşti sunt anunţate că se vor disputa în această noapte, dacă se opreşte ploaia.

UPDATE, 22.10: Tiberiu Dolniceanu s-a oprit în sferturile de finală, învins de campionul olimpic de la ediţia precedentă, ungurul Aron Szilagyi, scor 15-10.


 

UPDATE, 21.00: La Rio de Janeiro plouă și nu au putut începe încă meciurile de tenis. În această situație, vom avea parte de o noapte cam la fel de lungă ca precedenta, când meciul dublului Tecău - Mergea s-a terminat după ora 03.00. Semifinala celor doi români cu americanii Steve Johnson /Jack Sock nu va începe înainte de ora 23.00.


 

UPDATE, ora 20.55: Tiberiu Dolniceanu a avansat în sferturile de finală prin victoria din turul doi în fața belgianului Seppe Van Holsbeke. Disputa a fost foarte echilibrată, Dolniceanu a fost condus cu 11-13, a revenit puternic și s-a impus cu 15-13. În sferturile de finală, românul va evolua în jurul orei 21.40.


 

UPDATE, ora 19.00: Echipa feminină de handbal a României a obţinut prima victorie, 25-21 cu Muntenegru. La scrimă, Tiberiu Dolniceanu a câştiogat în primul tur, 15-7 cu chinezul Sun Wei şi va concura în turul doi în jurul orei 20.30. La canotaj, cursele au fost anulate din cauza vântului prea puternic.


 

Astăzi, în a cincea zi de competiţii, România aşteaptă cu speranţe îndreptăţite obţinerea primei medalii la Jocurile Olimpice. Privind programul cu optimism, se poate vorbi chiar la plural, sperăm la primele medalii. Sunt cel puţin două şanse reale ca delegaţia românească de la Rio să şteargă acel zero oribil din dreptul numărului de medalii, cu dublul de tenis Horia Tecău - Florin Mergea în semifinale şi scrimerul Tiberiu Dolniceanu, multiplu medaliat în marile competiţii la sabie.

Tecău şi Mergea vor juca după ora 20.00 cu americanii Steve Johnson /Jack Sock, cu gândul la marele lor vis, aurul olimpic. „Noi ştim, echipa noastră ştie, toată ţara ştie. Încă de anul trecut am spus că obiectivul nostru este câştigarea medaliei de aur la Rio. Jucăm cu medaliile pe masă. Nu mai trebuie să ne punem nicio presiune în plus, am ajuns aici concentrându-ne pe fiecare minge, pe fiecare punct şi aşa vom face şi în semifinale. Pregătim meciul foarte bine şi încercăm să executăm fiecare punct ca să câştigăm următorul meci, pentru că el este cel mai important”, a declarat Tecău noaptea trecută, după victoria din sferturile de finală cu brazilienii Melo şi Soares

Chiar dacă nu erau cotaţi de specialişti printre favoriţii, americanii au impresionat până acum printr-un joc ofensiv, având ca punct de pornire servicii de temut, stil cu care au trecut lejer de sferturile de finală, învingându-i cu 6-4, 6-2 pe Roberto Bautista şi David Ferrer din Spania.

Steve Johnson şi Jack Sock joacă împreună doar de la începutul lunii iulie în circuitul ATP, pregătind astfel turneul olimpic, printre isprăvile lor din ultima lună aflându-se o victorie, la Washington, în faţa brazilienilor Melo şi Soares (scor 2-1), învinşii românilor de noaptea trecută în „sferturi”.

Johnson este pe locul 43 în ierarhia mondială la dublu, cu un singur turneu ATP câştigat, cel de la Notthingam de anul acesta. Jack Sock este mult mai bine plasat în clasamentul ATP la dublu, locul 24, având şi un palmares mult mai bogat ca al partenerului său: turnee câştigate la Stockholm (turneu cu premii de 600.000 de euro), Beijing (4 milioane dolari), Indian Wells (6,3 milioane dolari) - toate în 2015, Atlanta (623.000 dolari) şi turneul de Mare Şlam de la Wimbledon - ambele în 2014. În acest an, nu are vreun turneu câştigat.

După această semifinală, Tecău şi Mergea vor juca şi la dublu mixt, alături de Irina Begu, respectiv Monica Niculescu.

La handbal feminin, echipa României este obligată să-şi câştige meciul cu Muntenegru pentru a mai putea spera la sferturile de finală. Surprize plăcute pot apărea şi de la haltere, la noapte.

Programul complet de astăzi al sportivilor români:

CANOTAJ. Barca 8+1 feminin – recalificări, ora 15:50; Laura Oprea, Mădălina Bereş - două rame, semifinale, ora 14:30; Ionela Lehaci, Geanina Beleagă - două vâsle categorie uşoară, semifinale, ora 14:50

HANDBAL. România – Muntenegru, ora 17:30

SCRIMĂ. Mălina Călugăreanu, floretă individual, de la 14:30; Tiberiu Dolniceanu – sabie individual, de la ora 18:45

ÎNOT. Iulia Dascăl – 100 metri liber, ora 19:00

TENIS. Florin Mergea /Monica Niculescu – David Ferrer / Carla Suarez Navarro, dublu mixt, turul 1, după ora 22:00; Horia Tecău / Irina Begu – Lukasz Kubot / Agnieszka Radwanska, dublu mixt, turul 1, după ora 22:00: Tecău / Mergea - Sock / Johnson, după ora 20:00, semifinale

HALTERE. Dumitru Captari, categoria 77 kg, ora 16.00 (Grupa B); Florina Hulpan, categoria 69 kg, ora 21:30 (Grupa A);

Citit 1546 ori Ultima modificare Miercuri, 10 August 2016 23:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.