VOLEI FEMININ - CSU îşi face echipă care să reziste în prima ligă
Foto: În foto, Irina Alexandru Horeică, Iuliana Cazamir, Monica Foca și Sorina Marian

VOLEI FEMININ - CSU îşi face echipă care să reziste în prima ligă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Au semnat cu formaţia gălăţeană patru jucătoare ce au experienţa jocurilor în echipa naţională


Jucătoarele de la CS Universitatea, echipă promovată în acest an în prima ligă, şi-au încheiat vacanţa, la începutul acestei săptămâni ele prezentându-se la antrenamente, care se desfăşoară la Sala „Dunărea” şi în aer liber. În prima parte a pregătirilor accentul se va pune pe acumulările fizice, atât de necesare pe parcursul întregului sezon.

La apelul antrenoarei Ileana Berdilă au răspuns prezent majoritatea fetelor din sezonul trecut, care au reuşit promovarea în Divizia A1. Singura plecată este tulceanca Andreea Ordeanu.

Totodată, s-a început în forţă campania de transferări, fortificarea lotului fiind o condiţie esenţială pentru a se face faţă nivelului mult mai ridicat din primul eşalon.

Până acum, s-a reuşit aducerea a patru jucătoare, toate foste sau actuale componente ale echipei naţionale, care au semnat în cursul zilei de miercuri, 10 august, contractele cu CSU: Sorina Marian (30 ani, 1,80 m, trăgător secund/universal, vine de la vicecampioana CSM Târgovişte); Irina Alexandru Horeică (30 ani, 1,77 m, universal, vine de la Dinamo Bucureşti, a mai jucat la Galaţi la fosta formaţie CSU Metal), Monica Foca (27 ani, libero, transferată de la SCM U Craiova) şi Iuliana Cazamir (22 de ani, gălăţeancă get-beget care în ultima vreme a evoluat la CSU Medicina Tg. Mureş şi Penicilina Iaşi). Se mai doreşte aducerea unei jucătoare pe postul de centru, foarte posibil din străinătate.

Iată şi numele jucătoarelor care au evoluat sub culorile CSU şi în sezonul trecut: Florina Chirilov (componentă a echipei naţionale), Adriana Dumitru Dudnic, Elena Ivan, Irina Todaşcă, Ioana Stoica, Roxana Petre, Corina Vasilie, Teodora Şabloschi, Corina Vasile şi Violeta Stan.

Antrenoarea Ileana Berdilă s-a declarat încrezătoare în lotul de jucătoare pe care îl are la dispoziţie, după perfectarea celor patru transferuri. „Consider că avem un lot echilibrat, cu jucătoare experimentate ce au alături sportive mai tinere, dornice de performanţă şi capabile să facă acest lucru. Vom urma un program riguros de pregătire, completat cu câteva meciuri de verificare, acestea având loc, în principal, luna viitoare. Deocamdată, Chirilov se pregăteşte la lotul naţional, iar Dudnic şi Stoica au solicitat câteva zile de învoire pentru rezolvarea unor probleme personale. Consider că actualul lot este capabil să realizeze jocuri de calitate, şi să facă faţă cerinţelor competiţiei, în care dorim o clasare cât mai onorabilă, implict rămânerea în primul eşalon”, ne-a spus antrenoarea gălăţeană.

Noul sezon va începe pe 8 octombrie, cu meciul din prima fază a „Cupei României” de pe teren propriu cu Unic LPS Piatra Neamţ), urmat de meciul din campionat, în deplasare, cu SCM U Craiova (15 octombrie).

Încă un transfer şi la Arcada

Formaţia masculină Arcada Galaţi, care are ca obiectiv câştigarea campionatului, a mai perfectat ieri încă un transfer, cel al lui Andrei Spînu, component al echipei naţionale.

Are 29 de ani, înalt de 2,10 m. şi joacă pe postul de centru. A mai evoluat la Tomis Constanţa, iar sezonul trecut la echipa greacă Olimpiakos Pireu.

Acesta este a patra achiziţie a echipei gălăţene din această vară, după cele ale sârbului Nikola Rosici, rusului Alexander Safonov (Rusia) şi bulgarului Miroslav Gradinarov. Lotul Arcadei, care se află în plină campanie a pregătirilor pentru noul sezon, a ajuns la 13 jucători, care vor pleca din 15 august într-un cantonament montan, la Cheile Grădiştei.

Citit 2995 ori Ultima modificare Miercuri, 10 August 2016 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.