Tenacea Andreea Arsine, după cursa olimpică de la Rio: „Nu-mi pare rău că am revenit, abia am început”
Foto: Sursa foto: Facebook/Andreea Arsine

Tenacea Andreea Arsine, după cursa olimpică de la Rio: „Nu-mi pare rău că am revenit, abia am început”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Atleta Andreea Arsine (27 de ani), legitimată la CSU Galaţi, consideră cursa de vineri seară (marş 20 km. ) de la Jocurile Olimpice, pe care a terminat-o pe locul 45 din 74 de patricipante, începutul unei noi etape în cariera sa. „Am fost întrebată dacă îmi pare rău că am revenit. NU! Abia am început, alături de staff-ul meu (medic, antrenor) vor ieși și rezultatele propuse”, a spus Andreea în prima parte a unui mesaj postat pe Facebook.

La 21 de ani, renunţase la atletismul de performanţă, dezamăgită de lipsa de susţinere a sportivilor în general şi în special din partea clubului din Botoşaniul natal la care activa atunci. S-a angajat ca poştăriţă, legătura cu sportul fiind păstrată prin participările la cursele de marş ale poştaşilor. Apoi, a început să-şi câştige existenţa ca instructor de fitness. După patru ani de pauză, în toamna anului 2014 a decis să încerce să-şi relanseze cariera sportivă, legitimându-se la CSU Galaţi.

Atleta şi-a mărturisit şi trăirile din timpul şi de la finalul cursei: „Cum a fost cursa? Ușoară și grea... Frustrant sentiment să vezi că poți dar că nu mai poți. Am cedat, deși mintea și sufletul meu puteau, însă corpul nu a mai vrut. Picioarele nu au mai vrut, tendonul si genunchiul au făcut propria cursa....durerile de pe final nici nu mai contează”.  

După ce a trecut linia de sosire, Arsine s-a prăbuşit din cauza epuizării, dar şi-a revenit fără să fie nevoie de intervenţia medicilor: „Am fost puțin în stare de inconștiență și paralizată de durere, dar a trecut, toate trec. Şi acest concurs a trecut cu un gust dulce amărui!”

Citit 3577 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 August 2016 10:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.