UPDATE: Oana Simion a fost doar finalistă, la simplu, la turneul ITF de la Galaţi

UPDATE: Oana Simion a fost doar finalistă, la simplu, la turneul ITF de la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

UPDATE: La simplu, Oana Simion a fost la un pas să facă ”dubla”, jucând finala cu Giulia Gatto-Monticore, dar italianca s-a impus cu 6-3, 6-4. ”Pentru mine, finala de astăzi a însemnat foarte mult. Am revenit pe teren după o pauză destul de mare (n.r. - accidentare), astfel că victoria a fost ceea ce aveam nevoie pentru a căpăta încredere în jocul meu”, a declarat Gatto-Monticore. Oana Simion spune că prospeţimea a fost cea care a făcut diferenţa pe teren. ”Am avut un meci în semifinală foarte lung şi tensionat, iar acest lucru s-a simţit în finală”, a declarat finalista de la simplu şi câştigătoarea de la dublu.

La masculin, gălăţeanul Marius Frosă va juca luni, nu înainte de ora 13,00, în ultimul tur preliminar al turneului ITF Pro Futures 14 de la Galaţi, dotat cu premii totale de 10.000 de dolari. Frosă îl va întâlni pe jucătorul argentian Manuel Barros. În turul secund, Frosă l-a învins pe Ioan Bucur, scor 6-3, 6-1.


Gălățeanca Gabriela Talabă și Oana Simion au câștigat proba de dublu a turneului ITF ”Viva Trophy” de la Galați, dotat cu premii totale de 10.000 de dolari. Perechea Talabă/Simion a învins perechea Georgia Crăciun/Patricia Bejenaru, scor 5-7, 6-4, 10-3. Pentru Gabriela Talabă acesta este al treilea trofeu de dublu din carieră și al doilea obținut în acest sezon, la toate având-o ca parteneră pe Simion. ”A fost un turneu bun pentru mine, în care am reuşit să joc un tenis bun, chiar dacă la simplu am ieşit din competiţie din turul al doilea. Mă bucur mult că am reuşit să mai câştig un titlu, aici, acasă, în proba de dublu, alături de Oana Simion, iar acest lucru îmi dă încredere pentru viitor. Este tot timpul un sentiment foarte plăcut să ştii că joci acasă şi nimic nu îl poate înlocui. Le mulţumesc tuturor celor care mă susţin tot timpul, în special antrenorului şi familiei”, a declarat Gabriela Talabă.

Pentru gălăţeancă, acesta a fost ultimul turneu european din această vară, ea urmând să plece spre Texas (SUA), unde este studentă.

În proba de simplu, Oana Simion va juca, duminică, de la ora 10,00, în finala turneului, unde o va întâlni pe italianca Giulia Gatto-Monticone, cap de serie 3. În semifinale, Simion a învins-o pe argentinianca Julieta Estable, cap de serie 2, scor 4-6, 6-0, 7-6 (5). Românca a avut o revenire spectaculoasă în setul decisiv, când era condusă cu 4-0, apoi a salvat două mingi de meci pe propriul serviciu și a reușit două breakuri când Estable servea pentru meci.  

Altfel, gălățeanul Marius Frosă a trecut de primul tur preliminar al turneului Futures de la Galați, cu premii de 10.000 de dolari. Frosă l-a învins pe bulgarul Evgenyi Bankov, scor 6-3, 6-2, iar în turul următor îl va întâlni pe Ioan Bucur.

Juniorul gălățean Albert Ștefan (14 ani) a ratat calificare în turul doi prelimiar după ce a pierdut, scor 6-1, 6-0, în fața lui Alexandru Tomescu, iar Răzvan Dumitriu (Dacia, 16 ani) a abandonat în faţa lui Alexandros Kanaris (Grecia), scor 6-0, 3-0..  

Meciurile se dispută pe terenurile bazei sportive Viva Tenis Club, din Aleea Meteo (Bariera Traian).

Citit 1529 ori Ultima modificare Luni, 22 August 2016 11:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.