Victorie în Liga Mol, urmează Liga Naţională
Foto: Foto Sonia Baciu

Victorie în Liga Mol, urmează Liga Naţională
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Echipa de hochei CSM Dunărea Galaţi a reuşit să câştige primul meci disputat pe teren propriu în Liga Mol. Campioana României a avut mult de furcă cu tinerii şi foarte talentanţii hocheişti de la formația maghiară Fehervari Titanok, reuşind să se impună, după o revenire spectaculoasă în ultimele cinci minute ale reprizei a treia.

Partida a început spectaculos, cu multe ocazii pentru ambele formaţii, portarii Lakosil (Dunărea) şi Lemay (Fehervari) fiind principalii „vinovaţi” pentru intrarea în prima pauză fără gol marcat.

După un minut din repriza a doua, Fehervari a deschis scorul, iar din acel moment, până la a doua pauză, a urmat o dominare intensă a celor de la Dunărea, însă aceasta nu a putut fi concretizată în faţa portarului Lemay, exasperant pentru publicul gălăţean prin numeroasele sale parade de excepţie.

La fel de prost a început şi repriza a treia pentru Dunărea, cu scorul dus la 0-2 de către Fehervari, iar partida se derula spre un deznodământ favorabil oaspeţilor. Însă, ultimele cinci minute au însemnat o revenire entuziasmantă a echipei gălăţene. Totul a pornit de la o execuţie rară, de geniu, a lui Ede Mihaly: dintr-un unghi lateral de maxim 15 grade, aflat aproape în prelungirea liniei porţii, Mihaly a avut nebuneasca idee de a încerca să tragă direct spre poartă şi i-a ieşit ceea ce părea imposibil, să-i intre pucul în poartă, sus, la vinclul colţului scurt.

Cei aproximativ 600 de spectatori au prins glas, vuietul venit din tribune fiind recompensat peste 50 de secunde cu golul egalizator marcat de pragmaticul Phil Bushbacher, americanul care se află între primii cinci realizatori din Liga Mol! Astfel, s-a repetat oarecum istoria din meciul din Ungaria dintre cele două echipe, dar acum în sens invers. Atunci, Dunărea a fost cea care a avut avans de două goluri şi a fost egalată spre final. Deznodământul a fost acelaşi, cu echipa gălăţeană câştigând din nou prin golul de aur din repriza suplimentară, marcat de Szocs, după o respingere a portarului.

Astfel, Dunărea a obţinut două puncte din acest joc, totalizând cinci puncte din tot atâtea partide.

La acest meci, din  echipa gălăţeană au lipsit doi dintre cei mai valoroşi hocheişti, slovacii Gaspar şi Krajci, primul odihnit pentru meciurile din Liga Naţională, de astăzi şi mâine, cu Steaua, iar celălalt absent din cauza unor probleme medicale. Ambii este foarte posibil să reintre în echipă în cele două jocuri cu Steaua, care se vor disputa tot la Galaţi, marţi şi miercuri, ambele de la ora 18,30.

Citit 1423 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.