Clubul Fantezia a avut trei clasări pe podiumul "Transylvania Grand Prix"

Clubul Fantezia a avut trei clasări pe podiumul "Transylvania Grand Prix"
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Sibiul, capitala culturală europeană în 2007, a fost timp de trei zile, începând cu 16 septembrie, o adevărată capitală a dansului sportiv mondial, cu trei evenimente de prim rang, care au avut cap de afiş una dintre cele mai puternice competiţii internaţionale, "Transylvania Grand Prix" (TGP).

Printre cei peste 2.000 de dansatori participanţi s-au aflat şi reprezentanţii clubului gălăţean Fantezia. Bilanţul acestui club la TGP a fost unul remarcabil, în condiţiile în care perechile se află în primul an de participare la o altă categorie de vârstă: două locuri I şi un loc III, trei locuri V şi un loc VII, în finalele competiţiilor la care au concurat.

Cei care au obţinut medaliile de aur au fost Rareş Vădană şi Tea Neculae (foto), care s-au impus la Open Latino (juniori I, 12-13 ani) şi perechea mixtă Radu Beşleagă (Iaşi) - Mitzura Pentiuc, care a câştigat la Clasa D (12-13 ani). Beşleagă şi Pentiuc au concurat şi la Open Basic (12-15 ani), unde au obţinut medalia de bronz la secţiunea Standard şi locul VII la secţiunea Latino. Vădană şi Neculae au fost finalişti (locul V) la Open Standard (juniori I), în timp ce Cosmin Lupoaie - Maria Radu au fost finalişti (tot locul V) la cele două secţiuni, Standard şi Latino (juniori II). Aflată la prima participare la o competiţie de asemenea anvergură, perechea  Răzvan Lupaşcu - Ioana Marcu a reuşit semifinala la Rising Star Standard (19-35 ani), clasându-se pe locul 9, acelaşi loc fiind ocupat şi de perechea Rareş Constantin - Jasmine Popa, la Openul rezervat juniorilor I.

Antrenoarea Andreea Adam spune că începutul toamnei a venit atât cu rezultate preconizate, cât şi cu unele surprize. "Mi-a fost puţin frică de prima competiţie din această toamnă, mai ales pentru faptul că am început cu un  concurs internaţional, unde am participat cu cinci perechi de open, dar până la urmă s-a dovedit ca teama mea a fost nejustificată. Rezultatele au apărut în urma acumulărilor de la antrenamente. Surprize şi minuni în lumea sportului nu există. Dacă la unele perechi rezultatele au fost cele scontate, pentru Răzvan şi Ioana, la prima lor competiţie împreună, locul 9 la Rising Star este un rezultat foarte bun. Plecăm cu fruntea sus de la TGP şi deja ne gândim la Cupa Imperial de la Iaşi (24-25 septembrie - n.r.), “Cupa României” de la Reghin, Campionatul Naţional pe clase de dans şi Campionatele Mondiale de latino şi zece dansuri. Avem de muncă în această toamnă", a declarat Andreea Adam, antrenoarea clubului gălăţean.

Conform antrenoarei, pe 3 octombrie va fi deschisă oficial sala din Galaţi (în Bariera Traian), astfel că dansatorii gălăţeni se pot antrena în condiţii mai bune, fără a mai face zilnic naveta la Brăila. "Din octombrie, vom avea posibilitatea să muncim mai mult, odată cu deschiderea oficială a sălii proprii", a mai spus Andreea Adam.

După concursul TGP, a urmat un "training camp", seminar de pregătire profesională susţinut de antrenori renumiţi, printre care s-au aflat Barbara Ambroz, Giordano Vanone, Pietro Braga, Colin James, Jurgen Neudeck, Roberto Albanese şi Fred Mosa.

Citit 4480 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.