Paşi mărunţi pentru REABILITAREA Bazei Sportive ”Dunărea”. Anul acesta - zgura, din primăvară - şi gazonul
Foto: Pista a fost luată cu asalt de micii atleţi gălăţeni (Foto Sonia Baciu)

Paşi mărunţi pentru REABILITAREA Bazei Sportive ”Dunărea”. Anul acesta - zgura, din primăvară - şi gazonul
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

După aproape 30 de ani, pista de atletism de pe stadionul “Dunărea” primeşte o nouă faţă


Antrenorii gălăţeni de atletism, sportivii acestora, dar şi „amatorii” de alergare pentru sănătate sunt în culmea fericirii: calvarul tendoanelor este pe punctul de a lua sfârşit, „betonul” şi pietrele care alcătuiau pista de atletism de la stadionul "Dunărea" vor rămâne foarte curând doar o cruntă amintire!

După un an şi jumătate de când au fost descărcate camioane cu zgură, adusă cu sprijinul preşedintelui Federaţiei Române de Atletism în luna mai a anului 2015, în sfârşit a început operaţiunea de folosire a acesteia, pornind de la decopertarea pistei şi până la trasarea culoarelor de alergare.

Conform lui Florin Mirea, preşedintelui Fundaţiei Sportul Gălăţean (FSG), entitatea care are în administrare bazele sportive din Galaţi, dacă vremea va permite, zilele acestea urmează ca suprafaţa pistei să fie bătătorită, ca apoi să se treacă la trasarea culoarelor. “Marţi am terminat de împrăştiat zgura, sperăm ca de astăzi (n.r. - miercuri), dacă vremea ne permite, să trecem la cilindrat pista, care a avut nevoie de decopertare, apoi s-a pus o zgură de granulaţie mare, urmată de una mai mică. Abia apoi putem pune bordurile şi să trasăm culoarele”, a spus Mirea.

În ceea ce priveşte terenul de fotbal al stadionului "Dunărea", pe care cu greu îl putem numi astfel, având în vederea starea deplorabilă în care se află gazonul, în urma meciului dintre Metalosport şi Luceafărul Oradea din cadrul “Cupei României”, antrenorul orădenilor, Erik Lincar, şi-a arătat nemulţumirea asupra condiţiilor de joc. “Cum vrem să progresăm dacă evoluăm pe terenuri de o asemenea factură? Nu înţeleg oraşul acesta, fotbalistic, care a fost acum cinci ani campioană naţională, şi care nu are un stadion. Stadionul "Dunărea" are istorie, au jucat echipe mari aici, dar nimeni nu se îngrijeşte de el”, a spus, dezamăgit, Lincar.

Venit la conducerea fundaţiei de la 1 august, Florin Mirea spune că va face treptat reabilitatea bazelor sportive pe care le are în administrare. Cu privire la terenul de fotbal de la stadionul "Dunărea", Mirea ne-a spus că până în primăvara va remedia şi această problemă. “Gazonul are nevoie de o anumită perioadă în care să fie însămânţat (n.r. - septembrie-octombrie sau aprilie-mai). Vom începe cilindrarea terenului, ca apoi să ne ocupăm de însămânţare. Până atunci, vrem să reabilităm vestiarele, duşurile, bazinele de recuperare, acea bază de cantonament, ca la urmă să ne ocupăm şi de tribune”, a mai spus Mirea.

Se doreşte preluarea sălii acoperite de la Ministerul Tineretului

Altfel, la Galaţi, singura sală de atletism funcţională pentru sezonul rece este cea din apropierea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, are o suprafaţa de aproximativ 350 de metri pătraţi (lungime 45 de metri, lăţime 8 metri), iar FSG ar vrea să o ia în administrare. “Fundaţia a demarat câteva discuţii în această privinţă, atât cu DJTS, cât şi cu city-managerul Marius Humelnicu. Dar, pentru a reuşi asta, este nevoie de acordul celor de la Ministerul Tineretului şi Sportului”, a completat Mirea.

Citit 3199 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Octombrie 2016 18:26

2 comentarii

 • postat de Nicolae Ciocan
  Joi, 27 Octombrie 2016 22:20
  5.13.129.***
  Domnule Mirea dumneavoastra stiti ce s-a facut pe stadionul Dunarea? Eu nu cred, pe stadionul Dunarea a fost imprastiata zgura adusa de catre Fderatia Romana de Atletism si atat! Nu s-a facut nicio decopertare, s-a facut ceva heirupistic si atat, actualmente pista arata ca un drum de tara, a devenit impracticabila daca ploua chiar si putin, iar dumneavoastra ca om care se "pricepe" la baze sportive cum puteti afirma ca puneti bordurile dupa ce amenajati pista! Acum o luna ne spuneati la o televiziune locala ca la stadionul Dunarea se va face o pista sintetica, iar gazonul arata foarte bine, acum ne spuneti ca-i imas, pai cand nu stiati cum arata? Ne mai spuneti ca vreti sa preluati sala de atletism, "singura sala functionala", aflati domnule Mirea ca aceasta sa nu este functionala, nu se mai fac antrenamente in ea de anul trecut, iar cand se faceau nu te duceai sa te antrenezi ci te duceai sa te imbolnavesti. Dimensiunile salii de atletism sunt altele, aceasta sala are o lungime de aproximativ 80 m, cu 4 culoare de alergare. Ar fi extraordinar sa o preluati dar ar interesant sa ne spuneti si cand o veti reabilita, ca daca o mutati pe hartie dintr-un loc in altul rezultatul este acelasi. La cum se misca lucrurile in Romania, daca incepeti demersurile acum s-ar putea sa o preluati peste doi ani, sa o reabilitati in alti doi, daca o sa mai aveti ce reabilita, iar intre timp mai trece un ciclu olimpic si la Galati nu se mai face atletism, PS. Poate-mi dati si raspunsul la intrebarea - la ce foloseste trasarea culoarelor de alergare? S-a anuntat vreun Grand Prix pe " noua pista " din Galati si nu o sa poata alerga atletii de top mondial?
  0
  7
  Raportează
 • postat de Ciprian
  Joi, 27 Octombrie 2016 17:20
  109.166.155.***
  Acum nu ca as fi carcotas, dar in general reabilitare inseamna pista cu tartan, nu zgura. Zgura e suprafata instabila iar amortizarea e minima.
  0
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.