FOTBAL | ”Cupa României” Metalosport, eliminată dintr-un penalti
Foto: Foto Sonia Baciu

FOTBAL | ”Cupa României” Metalosport, eliminată dintr-un penalti
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Echipa gălăţeană a pierdut, scor 0-1, meciul de pe teren propriu cu Luceafărul Oradea, din şaisprezecimile "Cupei României"


Teren unde zonele verzi nu predominau în faţa maroniului fără iarbă, doar câteva zeci de spectatori în tribunele de la “Dunărea”, în aceste coordonate deloc plăcute s-a dus, marți, lupta pentru calificarea în optimile “Cupei României” la fotbal.

Jocul a arătat ambiţii maxime, angajament fizic pe măsură, dar fotbal deloc spectaculos. Nici nu se putea avea pretenţii la joc combinativ printre denivelările existente pe tot terenul, astfel că ambele echipe au apelat la mingi lungi, spre jucătorii cu poziţii ofensive. Dintr-o astfel de acţiune, oaspeţii au avut prima ocazie de gol a meciului: centrare reluată foarte puţin alături, din colţul careului mic, de către Roşu. Presiunea asupra fundaşilor a fost imensă, ajungându-se deseori la dueluri unu la unu în poziţii limită. Dintr-o astfel de situaţie, Iancu a avut o mare oportunitate (min. 28): a luat mingea din piciorul unui fundaş al oaspeţilor, la marginea careului, dar a fost blocat de portar în momentul pasei. Cu un minut înainte, cei de la Metalosport mai ajunseseră într-o poziţie ideală de a marca: pasă peste apărare, Bahnaşu era doar cu portarul în faţă, dar a lăsat mingea să cadă şi i-a sărit dintr-un dâmb mult în dreapta.

La pauză, s-a intrat astfel cu 0-0 pe micuţa tabelă de marcaj, una magnetică cam de mărimea unei coli de hârtie format A3!

La reluare, Luceafărul Oradea a ocupat poziţii mai avansate, a stat mai mult în jumătatea de teren a gălăţenilor, dar fără ocazii de gol. Insistenţa oaspeţilor a fost răsplătită în minutul 60: Bedea a centrat de pe partea stângă în mâna lui Milea, aflat în suprafaţa de pedeapsă, iar Arnăutu a transformat penaltiul, în dreapta portarului.

Antrenorul gălăţean Mihai Ciobanu a încercat să-şi aducă echipa în atac cu trei schimbări făcute simultan. Metalosport a început să-şi preseze oponenţii, având şi o ocazie uriaşă în min. 75: Cârjă a tras puternic spre poartă dintr-o lovitură liberă de la 35 metri, iar portarul Goia a scos de lângă vinclu. Mai mult, însă, nu s-a putut, Metalosport oprindu-se în şaisprezicimile competiţiei, cea mai avansată fază în care a ajuns vreodată.

Echipa gălăţeană a jucat în următoarea componenţă: Jalbă - Rareş Oprea, Cârjă, Gâţă, Răgălie - Munchiu, Milea (Istrate, min. 70) - Iancu (Anastasie, min. 70), Mihu, Bahnaşu (Perju, min. 70) - I. Constantinescu. Antrenor Mihai Ciobanu.

Citit 2779 ori Ultima modificare Marți, 25 Octombrie 2016 19:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.