Phoenix, victorie clară în fața Sirius Tg. Mureș

Phoenix, victorie clară în fața Sirius Tg. Mureș
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa feminină de baschet Phoenix a reușit a treia victorie consecutivă după succesul clar, scor 91-64 (50-27), în fața formației BC Sirius Tg. Mureș.

Meciul a avut o singură direcție, fiind dominat încă de la început de gălățence. Avansul considerabil i-a permis antrenorului Eugenio Rodrigues să introducă pe teren și jucătoarele care au evoluat mai puțin pe parcursul începutului de sezon.

Antrenorul Rodrugues s-a declarat foarte mulțumit de evoluția echipei sale. ”Ne-am făcut meciul să fie unul ușor. Am pregătit întâlnirea foarte bine, deși am avut doar trei zile la dispoziție, dar cred că am avut o strategie bună. Am avut o echipă foarte eficientă pe teren.  De acum vom avea o pauză competițională de trei săptămâni, pentru meciurile preliminare ale României la ”Europene”, apoi vom încheia turul cu un meci în deplasare, la Sepsi - campioana en-titre. Competiția internă este foarte strânsă, nu putem spune că vom câștiga sigur, dar nici că vom pierde. În final, lucrurile pot părea simple ca astăzi, dar fiecare echipă poate învinge fiecare echipă”, a spus tehnicianul gălățean.

Chiar dacă scorul a fost unul foarte mare, Romina Filip, căpitanul Phoenix spune că nu acesta a fost scopul echipei, ci victoria. ”Veneam după două reușite, care ne-au dat un plus pentru acest meci. Victoria a fost una muncită și sunt foarte bucuroasă pentru rezultatul de astăzi. Nu suta de puncte era ținta noastră, ci să joace toate fetele din echipă”, a declarat Romina Filip.

Cea mai bună dintre jucătoarele Phoenix a fost Erica Covile, cu 26 de puncte, 9 recuperări și 5 pase decisive. Celelalte realizatoare au fost: Katie Rutan 20 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive, Shanice Steenholdt (15+5+2), Kerah Nelson (11 p și 4 rec), Jeanette Jackson (8+6+6), Alexandra Dumitrache (4+8+2), Andreea Crețu (4+2+1) și  Romina Filip (3+1+4). Au mai evoluat Cristina Badi, Bianca și Denisa Fota.

După această victorie, Phoenix se află pe locul 5, cu 13 puncte, la un singur punct în urma Olimpia CSU Brașov (locul 4, 14 puncte).

 Băieții caută victoria

Revelaţia sezonului trecut, echipa masculină de baschet Phoenix pare că nu îţi găseşte ritmul de joc dorit. Phoenix a pierdut, scor 76-93 (33-47), în faţa formaţiei BC Timişoara, într-un meci disputat în deplasare şi contând pentru etapa a şaptea din Liga Naţională.

Antrenorul Florin Nini spune că, deşi au pregătit meciul în detalii, rezultatul a fost sub aşteptările sale. „Am avut un meci sub nivelul aşteptărilor, deşi pregătisem partida, iar intenţiile noastre erau cu totul altele. Am întâlnit o echipă a Timişoarei, puternică, cu jucători valoroşi, care în momentele importante au rupt echilibrul şi au ştiut să facă diferenţa. Avem, încă, de pus la punct relaţiile de joc şi încercăm să jucăm bine în deplasare”, a spus Nini.

Aceasta a reamintit şi faptul că echipa sa evoluează cu doar patru jucători străini. „Se simte că jucăm în patru străini, dar acest lucru vreau să îi motiveze pe aceştia. Suntem în căutarea unui al cincilea jucător străin, sperăm să îl găsim în curând, deoarece ne aşteaptă meciuri grele şi fiecare evoluţie ne poate aduce o urcare în clasament”, a mai spus tehnicianul gălăţean.

La echipa gălăţeană s-a remarcat Bojovici cu 22 puncte, 7 recuperări şi 4 pase decisive. Ceilalţi realizatori ai Phoenix au fost Pesic 14 puncte, 5 recuperări şi 3 pase decisive,  Guţoaia (11+3+2), Waters (11+5+7), Milovanovici (9 p+1 pasă), Vlaicu (5+4+1), Petică (2+5+2) şi Pârlog (2 puncte).

După această etapă, Phoenix se menţine pe locul 11 (de altfel ultimul, deoarece CSM Ploieşti, aflată pe locul 12, s-a retras din competiţie), dar are doar cinci meciuri disputate. Următorul joc al Phoenix se va disputa, miercuri, 16 noiembrie, pe teren propriu, cu CSU Sibiu (restanţă din etapa a patra).

Citit 1046 ori Ultima modificare Duminică, 06 Noiembrie 2016 21:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.