UNITED are ambiţii mai mari şi vrea titlul
Foto: În foto, brazilianul Kailon Borges, ultima achiziţie a celor de la United

UNITED are ambiţii mai mari şi vrea titlul
Brazilianul Kailon Borges, ultima achiziţie a celor de la United
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa gălăţeană e lider în Liga I, iar pentru anul următor şi-a întărit lotul prin transferul unui brazilian


Final fericit al activităţii competiţionale din 2016 pentru echipa gălăţeană de futsal United, care încheie anul pe primul loc în clasamentul Ligii I. Ultimul meci de campionat disputat în acest an, restanţa din etapa a şaptea dintre City’us Tg. Mureş şi Informatica Timişoara, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, astfel că bănăţenii au ratat ocazia de a depăşi pe United. Formaţia din Galaţi, care terminase campionatul precedent pe locul trei, e lider, cu 31 de puncte, urmată de Autobergamo Deva şi Informatica, cu câte 30 de puncte, după disputarea a patru etape din returul sezonului regulat.

Antrenorul David Asandei s-a declarat mulţumit de bilanţul echipei sale în acest an şi a spus că acum ambiţiile au crescut, gândindu-se chiar la câştigarea titlului de campioană. „Am avut un tur şi un început de retur foarte bun, cu zece victorii şi un egal, din 13 meciuri. Astfel, ţinând cont că am avut şi două medalii (n.r. - bronz în Liga I, locul doi în Cupa României), putem spune că am avut un an bun. Sperăm ca 2017 să fie şi mai bun, pentru că jucătorii noştri se înţeleg din ce în ce mai bine, avem potenţial”, a spus Asandei.

Tehnicianul gălăţean a anunţat că, pentru atingerea noului obiectiv, s-a întărit lotul prin transferul unui brazilian. „Foarte important este că vom avea şi un nou jucător, brazilianul Kailon Borges, care a şi semnat cu noi şi va face parte din lotul nostru din ianuarie. Este un jucător de atac, un marcator. A jucat în Cipru, împreună cu jucătorul nostru Adrian Laşcu, astfel că am avut toate informaţiile necesare pentru a merge la sigur. Sperăm că se va adapta repede, mai ales că va fi ajutat şi de celălalt brazilian pe care îl avem în lot, portarul Wellington Da Silva, care a învăţat deja româneşte. Trebuia să ne întărim pentru a avea potenţial să ne batem pentru titlu”, a precizat David Asandei.

Totodată, jucătorul Emanuel Moldoveanu a spus că United are destule atuuri pentru a  putea câştiga campionatul: „Multă muncă, omogenitate şi unitatea grupului. Suntem de mult timp împreună, ne respectăm între noi şi asta se simte în teren. Îmi doresc să câştigăm campionatul, se poate reuşi asta”.

Campionatul va fi reluat cel mai probabil pe 25 ianuarie, cu derbiul dintre Autobergamo Deva, ocupanta locului doi, şi United, care se va disputa la Deva.

Citit 1290 ori Ultima modificare Joi, 15 Decembrie 2016 23:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.