AVANCRONICĂ | Derbi în Liga I de FUTSAL. United ţinteşte victoria, pentru a urca în fotoliul de lider
Foto: Fotbaliştii de la United Galaţi într-un meci cu Informatica Timişoara, liderul momentului

AVANCRONICĂ | Derbi în Liga I de FUTSAL. United ţinteşte victoria, pentru a urca în fotoliul de lider
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După o scurtă pauză, fără meciuri pentru gruparea gălăţeană, formaţiile de futsal revin, zilele acestea, pe teren. United Galaţi, una dintre echipele de top din Liga I, are programate, în perioada 2-7 februarie, nu mai puţin de trei partide.

Prima dintre ele are loc astăzi, de la ora 18,00, în Sala Sporturilor „Dunărea”, în compania formaţiei Dunărea Călăraşi. Este un meci de mare importanţă, între o echipă care ţinteşte primul loc - United, locul 3, la egalitate (32 puncte, din 14 jocuri) cu ocupanta locului secund, FK Odorheiu Secuiesc, şi o grupare ce vrea să ajungă pe podium - Dunărea, locul 5, cu 30 de puncte, ambele cu câte 15 jocuri. Sunt în joc trei puncte colosale care, intrate în posesia echipei gălăţene, o vor aduce pe aceasta în fotoliul de lider, unde s-a aflat mai multe etape. În acest moment, locul 1 este ocupat de Informatica Timişoara, cu 33 de puncte, din 15 jocuri.

Conducerea echipei gălăţene nu concepe decât victoria în această seară. Întregul lot este valid, pus la punct cu pregătirile, având şi două noutăţi: Boubătrân - revenit, respectiv, Ion Aioanei - transferat zilele trecute. Acesta din urmă este un jucător experimentat (33 ani), component al lotului naţional, care a mai jucat la Deva, Tg. Mureş, dar şi în Ungaria, la Gyor. Cu fiecare dintre aceste formaţii, Aioanei a obţinut titluri de campion naţional.

Chiar dacă au lipsit o săptămână de la pregătiri, moldovenii Laşcu şi Burdujel au participat cu naţionala ţării lor la preliminariile Campionatului European de futsal, susţinând trei meciuri în Ţara Galilor, unde s-au clasat pe primul loc, manifestând o bună formă sportivă.

Să mai spunem că la pregătiri s-a alăturat şi brazilianul Kailon Borges, care a ajuns duminică la Galaţi. El nu va putea debuta în meciul din această seară, pentru că, fiind extracomunitar, este nevoit să îşi depună dosarul pentru obţinerea avizului de muncă. Se speră, totuşi, ca  acesta să intre pe teren în cel mai scurt timp.

Spuneam de trei jocuri în şase zile ale echipei United. Duminică, 5 februarie, gălăţenii vor juca la Cluj, cu localnicii de la Clujana, în optimile de finală ale „Cupei României”. La solicitarea clubului gălăţean, pe 7 februarie se va disputa, în devans, şi meciul contând pentru etapa a 18-a din Liga I, pentru a scăpa de o deplasare în plus.

Juniorii, intră şi ei în priză

Echipa de juniori Under 19 a Clubului United şi-a reluat activitatea în vederea părţii a doua a campionatului. S-au jucat deja un tur şi un retur, vor urma încă un tur şi un retur, după care vor fi programate turneele play-off şi play-out.

Zilele acestea, juniorii au susţinut două meciuri de verificare, într-un turneu la Vaslui, unde au înregistrat două înfrângeri: 7-14 şi 3-14. „Suntem la început şi ne interesează în principiu să acumulăm experienţă competiţională. De aceea, orice meci - oficial sau amical - contează”, ne spunea antrenorul Alexandru Tănăsilă, care, alături de Cristi Ştefu, pregătesc,această echipă. Iată şi jucătorii care au fost la Vaslui: Dinicuţă - Cristofor, Grecu, Codrescu, Stan, Crişan, Boşneagă, Avram, Struţă, Popa, Stratulat şi Ciobanu.

Citit 1216 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Februarie 2017 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.