Handbal FABULOS! Ce nebunie în ultimele secunde ale unui meci început de la 0-7!
Foto: Bucurie fără margini pentru handbalistele de la CSU Danubius | Foto Sonia Baciu

Handbal FABULOS! Ce nebunie în ultimele secunde ale unui meci început de la 0-7!
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

41 de secunde rămase, scor egal și handbalistele de la CSU Danubius au atacul. Timp de odihnă cerut de pe bancă, apoi răbdare, deși fiecare nouă clipire arde. Mai sunt 14 secunde, Ramona Urse găsește culoarul și… Ce faci, Ramona? Alt moment nu ți-ai găsit, rişti aruncare cu boltă chiar acum? De fapt, e sânge rece, mingea trece de portar şi coboară cuminte, pe sub bară, aterizând dincolo de linie. Luciditate în defensivă, încă 4 secunde şi e gata, victorieee!

„Am păţit-o o dată, a doua oară nu mai pupă adversarele”, spunea entuziast Valeriu Costea, antrenorul handbalistelor de la CSU Danubius, după victoria fabuloasă în faţa redutabilei echipei HCM Roman, scor 27-26.

De fapt, spusele tehnicianului gălăţean au acoperire doar în ceea ce priveşte finalul, cu referire la jocul pierdut acasă cu Brăila, după un gol luat în ultima secundă şi atac avut în ultimul minut. În schimb, echipa sa nu a învăţat mare lucru din precedenta partidă de pe teren propriu, cea în care a fost condusă cu 1-8 de Corona Brașov. La fel de prost a început şi acum, cu primul gol marcat abia în minutul 12, la 0-7! Tot Cosmina Cozma şi-a dezmeticit coechipierile cu două goluri consecutive, iar de la 3-8 în min. 14 a început cu adevărat meciul și pentru CSU Danubius. Echipa gălățeană s-a apropiat prima dată la două goluri în min. 19, dar tot cu diferență mare de recuperat s-a intrat la pauză, scor 13-17, extremele întrecându-se în ratări.

Lucrurile s-au schimbat mult în bine pe faza defensivă şi aşa s-a pus baza unei reveniri incredibile. 17-19 în min. 38, peste cinci minute a apărat Dana Goldic şi pe următorul atac s-a făcut 19-20. S-a profitat apoi de un 7 metri ratat de echipa din Roman şi s-a produs muncita egalare, la 21, dar entuziasmul s-a mai diminuat după ce şi CSU Danubius a ratat de la 7 metri, la 21-22. De acolo s-a mers cu HCM Roman având cel mult un gol în faţă, până la 26-26, când mai erau patru minute, scor care s-a păstrat până la bolta câştigătoare a Ramonei. Ce răsplată pentru Valeriu Costea, care a surprins jucând toată repriza a doua cu ea, un pivot, pe poziție de inter dreapta!

În urma acestei victorii, CSU Danubius a acumulat 11 puncte, cifră pe care o are şi la poziţia din clasament, egalând formaţia de pe locul 10, Măgura Cisnădie, în ceea ce priveşte punctajul. Locul 10 este primul de pe care se evită barajul de menţinere în prima ligă.

Citit 11389 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Februarie 2017 13:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.