Astăzi, Phoenix joacă primul meci din faza secundă a Ligii Naţionale de baschet feminin

Astăzi, Phoenix joacă primul meci din faza secundă a Ligii Naţionale de baschet feminin
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Echipa feminină de baschet Phoenix Galaţi va juca astăzi, de la ora 19.00, cu formaţia CSM Târgovişte, proaspăta câştigătoare a "Cupei României".

A doua parte a sezonului regulat din Liga Naţională feminină, în care se vor disputa meciurile din grupele locurilor 1-6, respectiv, 7-10, debutează, astăzi, cu partida dintre Phoenix şi CSM Târgovişte. Cele două echipe fac parte din grupa 1-6, alături de Sepsi Sf. Gheorghe, Universitatea Cluj, CSU Olimpia Braşov şi CSM Satu Mare.

În această fază a campionatului, premergătoare play-off-ului, echipele din cele două grupe valorice vor disputa etape săptămânale, fiecare cu fiecare, urmând ca şi primele două clasate din 7-10 să se califice în play-off.

Phoenix a încheiat prima fază pe locul 5, cu 27 de puncte, în timp ce adversarele sunt pe locul secund, cu 32 de puncte. În confruntările directe, CSM Târgovişte s-a impus în ambele partide, scor 72-53, în tur, la Galaţi, respectiv, 58-39, în retur, la Târgovişte.

Gălăţencele revin după o perioadă în care au avut accidentări ale unor jucătoare de bază, acum lucrurile stând mult mai bine din acest punct de vedere.

Romina Filip, căpitanul echipei, accidentată în urmă cu trei săptămâni, consideră că presiunea meciului este pe umerii adversarelor. “Va fi un meci greu şi solicitant, însă trebuie să fim pregătite de luptă având în vedere ca majoritatea adversarelor pe care le vom întâlni în această fază a campionatului sunt, teoretic, peste noi din punct de vedere valoric. Consider că presiunea nu este pe umerii noştri şi îmi doresc să facem un meci frumos şi să ne încântăm publicul”, a declarat Romina Filip.

Citit 1025 ori Ultima modificare Joi, 16 Februarie 2017 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.