NOUL OȚELUL a făcut cerere de înregistrare a mărcii vândute
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

NOUL OȚELUL a făcut cerere de înregistrare a mărcii vândute
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Continuă disputa pe tema marcii "FC Oţelul Galaţi 1964", deşi licitaţia în care aceasta a fost scoasă la vânzare, alături de trofeele campioanei României din 2011, s-a încheiat prin adjudecarea acestora cu suma de 10.000 euro.

Suporter Club Oţelul Galaţi, care se consideră continuatorul clubului intrat în faliment, a explicat că "nu a putut participa la o licitație ce nu a avut obiect legal, dovadă şi opţiunea organizatorilor de a vinde trofeele atât de importante pentru suporterii oţelari alături de o marcă fictivă, asupra căreia nu deţin dreptul de proprietate", conform unui comunicat de presă.

Pe lângă faptul că marca scoasă la vânzare este una "decăzută", fără valoare din punct de vedere juridic, cei de la noul Oţelul susţin că şi vânzarea colecţiei de trofee a fost una ilegală. "Din punct de vedere legal, licitaţia nu a respectat Legea 84/98 - privind mărcile şi indicaţiile geografice având în vedere că marca FC Oţelul Galaţi nr. 04537 din 04.04.2006, în momentul licitaţiei fiind decazută din drepturi, licitaţia a fost nulă de drept. În plus, colecţiile de trofee şi tricouri sunt purtătoare de marcă şi nici ele nu puteau face obiectul licitaţiei. De asemenea, menţionăm că nici mărcile complementare prezentate în lotul scos la licitaţie, marca aniversară de 50 de ani şi cea flancată de lei nu sunt înregistrate la OSIM, în plus acestea având opoziţie oficială din partea clubului spaniol FC Barcelona, motiv pentru care nu pot fi nici măcar înregistrate, cu atât mai mult tranzacţionate", se spune în comunicat.

Totodată, clubul suporterilor Oţelului a anunţat că are depusă la OSIM cerere de înregistrare a unei mărci identice cu cea vândută la licitaţie, la fel cum a făcut în această lună şi societatea aflată în faliment. "Având în vedere că marca FC Oţelul Galaţi nu este oficial înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, am considerat de cuviinţă că asociaţia noastră este cea mai în măsură să deţină această marcă şi am depus o cerere de înregistrare, pentru a pune opoziţie la cererea de marcă M2017/00736 din 07.02.2017, care a fost vândută în urma licitaţiei, urmând ca solicitarea lichidatorului judiciar să fie lovită de nulitate absolută, având în vedere (…) că un asemenea demers nu poate fi făcut de către o societate aflată în faliment, ce nu mai are scop patrimonial şi nici nu poate întreprinde activităţi comerciale. În plus, cererea de înregistrare nu conferă drepturi de folosinţă asupra mărcii respective, cu atât mai mult dreptul de a organiza licitaţii şi de a obţine profit din urma unei posibile tranzacţii".

De asemenea, SC Oţelul Galaţi mai spune în comunicat că "a încercat să evite folosirea imaginii Oţelului într-un război ce nu afectează decât comunitatea de suporteri şi numele Oţelul, iar în acest sens a trimis o scrisoare de intenţie de achiziţie directă a colecţiei, însă cei abilitaţi să răspundă au refuzat să facă acest lucru, în ciuda disponibilităţii clubului nostru de a rezolva această situaţie incertă care nu face decât rău Oţelului ca brand. Îi asigurăm pe toţi fanii că demersurile noastre vor continua".

Citit 5254 ori Ultima modificare Luni, 27 Februarie 2017 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.