Phoenix, perdantă din cauza unor lacune ale regulamentului FRB

Phoenix, perdantă din cauza unor lacune ale regulamentului FRB

Foto Sonia Baciu
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!


Echipa masculină de baschet Phoenix Galaţi va aborda partea a doua sezonului regulat al Ligii Naţionale de pe locul 9, cu 5 victorii şi 13 înfrângeri, poziţie pe care a ajuns în urma retragerii din campionat a formaţiei BCM Olimpic Baia Mare, cu care obţinuse două victorii în prima fază a campionatului.

Conform prevederilor Regulamentului General de Organizare al Competiţiilor de baschet (RGOC), art. 23.18, litera „c”, toate rezultatele înregistrate de echipa BCM Olimpic Baia Mare se anulează. „Dacă o echipă se retrage sau este eliminată din campionat în timpul turului sau înaintea începerii returului (faza următoare prevăzută de regulamentul competiţiei respective), atunci toate rezultatele acelei echipe se anulează”, se arată în RGOC al FR Baschet.

În acelaşi timp, conform art 23.18, litera „d”, potrivit prevederilor RJOB - FIBA, cap. D, „Dacă o echipă pierde prin neprezentare pentru a doua oară, toate rezultatele jocurilor disputate de această echipă trebuie să fie anulate”. Dar având în vedere că în momentul în care echipa băimăreană şi-a anunţat retragerea, pe 16 februarie, mai era de disputat o singură etapă din sezonul regulat, prevederile acestui articol sunt contestate de preşedintele clubului Phoenix şi antrenor al echipei masculine, Florin Nini.

Florin Nini consideră că decizia FR Baschet dezavantajează echipa sa, care în meciurile directe cu Baia Mare a obţinut două victorii. „Concret, nouă ni s-au luat punctele obţinute pe teren, iar cei de la Dinamo beneficiază de anularea înfrângerii cu Baia Mare. S-a jucat 99 la sută din campionat, din prima fază, respectiv turul şi returul. Cred că investiţiile şi eforturile pe care cluburile le fac în timpul unui sezon trebuie respectate. Eu cred că fiecare echipă trebuie să meargă mai departe cu zestrea de puncte acumulată până acum. Este o chestie de interpretare, dar chiar dacă ar fi trebuit să se interpreteze, să fie în spiritul regulamentului, nu în cel al dezavantajării echipelor care şi-au luat punctele din victorii”, a declarat Nini.

Phoenix se află la egalitate cu Dinamo, bucureştenii având coşaveraj superior. În primul meci din această fază, gălăţenii vor juca, luni, 6 martie, în deplasare, chiar cu Dinamo.

Următoarele două partide ale Phoenix se vor disputa pe teren propriu, pe 11 martie, cu BC Mureş Tg. Mureş, respectiv, pe 18 martie, cu SCM U Craiova, iar returul va începe în 25 martie.

Citit 1101 ori Ultima modificare Luni, 27 Februarie 2017 19:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.