Phoenix continuă lupta pentru locul al patrulea în Liga Naţională de baschet feminin

Phoenix continuă lupta pentru locul al patrulea în Liga Naţională de baschet feminin
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE: Echipa feminină de baschet Phoenix Galaţi a câştigat, scor 89-72 (37-41), în faţa formaţiei CSM Satu Mare, meciul disputat miercuri seară, pe teren propriu, care a contat pentru etapa a patra din faza secundă a Ligii Naţionale.

Meciul a fost unul strâns, cu greşeli de ambele părţi, elocventă fiind o perioadă din primul sfert, când gălăţencele au avut contraperformanţa de a ajunge să fie conduse (10-11), după ce aveau 10-2. Au mai urmat câteva răsturnări de scor, iar din minutul 23, când erau conduse la o diferenţă de şase puncte, gălăţencele şi-au ridicat nivelul de joc, au reuşit o serie de 19 puncte la rând, de la 36-45 la 55-45, ca apoi meciul să curgă într-un singur sens. Cea mai mare diferenţă în favoarea echipei Phoenix a fost de 18 puncte, 85-67, în minutul 38.

Două dintre jucătoarele de la Phoenix au terminat meciul cu „double-double”: Shanice Steenhold, cu 22 de puncte, 18 recuperări şi 3 pase decisive, respectiv, Erica Covile, cu 11 puncte, 11 recuperări şi 2 pase decisive. Celelalte realizatoare ale gălăţencelor au fost Jeanette Jackson - 17 puncte, 2 recuperări şi 5 „assists”; Katie Rutan 13 p, 3 r, 6 a; Romina Filip 12 p, 3 r, 2 a; Alexandra Dumitrache 7 p, 1 r, 3 a şi MyNeshia McKenzie 7 puncte, 9 recuperări şi 2 pase decisive.

După acest rezultat, Phoenix se află în continuare pe locul 5, cu 33 de puncte, mărind la două puncte avansul faţă de CSM Satu Mare (locul 6), dar la o diferenţă similară de ocupanta locului 4, CSU Olimpia Braşov, cu care va juca sâmbătă (ora 17,00), în deplasare. Echipa din Braşov a câştigat în această etapă, în deplasare, scor 59-35, cu CSM Târgovişte.

Program prea încărcat

Antrenorul Eugenio Rodrigues s-a declarat mulţumit atât de jocul echipei, cât şi de rezultatul obţinut, mai ales în contextul în care se joacă din trei în trei zile, iar deplasările sunt foarte lungi. „Am fost puţin îngrijorat de scor, pentru că acesta este important în cazul în care se ajunge la egalitate de puncte. Dacă ne uităm la prima fază, în faţa echipelor din această grupă valorică am avut o victorie şi nouă înfrângeri. Acum, avem 2-2 în faţa aceloraşi echipe, ceea ce reprezintă un pas înainte, am lucrat mai mult şi mai bine. Mai avem meciul cu Braşovul, apoi o vom lua de la capăt”, declarat Rodrigues.

Acesta consideră totodată că există un dezechilibru în campionat, prin prisma poziţionării geografice, care se simte, în condiţiile în care se joacă din trei în trei zile. „Suntem dezavantajaţi de faptul că pentru orice meci din deplasare avem de parcurs foarte mulţi kilometri. În acelaşi timp, cred că este un campionat dezechilibrat în ceea ce priveşte programarea, cu 20 de meciuri în primele patru luni, inclusiv cele din Cupa României, iar acum vom avea alte 21 în doar două luni. Cred că federaţia ar trebui să schimbe ceva în modul de organizare a competiţiei, altfel terminăm jucătoarele. Nu mai este timp de antrenamente. O zi de antrenament, una de deplasare, meci şi tot aşa. Practic, antrenamentul nostru este de fapt meciul anterior”, a mai spus tehnicianul de la Phoenix.


 

Echipa feminină de baschet Phoenix Galaţi va juca, astăzi, de la ora 18,30, pe teren propriu, cu formaţia CSM Satu Mare, într-o partidă ce contează pentru etapa a patra din faza secundă a Ligii Naţionale, grupa locurilor 1-6.

În prima fază a campionatului, Phoenix a obţinut o singură victorie în faţa echipelor aflate în grupa locurilor 1-6, chiar în faţa adversarei de astăzi, ceea ce reprezintă un motiv în plus de optimism în lotul echipei gălăţene. În confruntările directe dintre Phoenix şi CSM Satu Mare din acest sezon, fiecare dintre cele două echipe s-a impus pe propriul teren: 83-54 în tur, la Galaţi, respectiv 86-88, în retur, după un meci foarte echilibrat, decis în ultimele secunde.

Astăzi, gălăţencele abordează partida de pe locul 5, cu 31 de puncte, în timp ce adversarele ocupă locul 6, cu 30 de puncte.

În faza secundă, Phoenix are o victorie cu CSM Târgovişte şi două înfrângeri, la Sepsi Sf. Gheorghe - liderul campionatului şi Universitatea Cluj, iar sătmărencele s-au impus o dată, surprinzător, în faţa CSU Olimpia Braşov, şi au pierdut două meciuri, cu Târgovişte şi Sepsi.

Romina Filip, căpitanul echipei gălăţene, spune că se doreşte intrarea în play-off de pe unul din primele patru locuri, iar meciul de astăzi este foarte important pentru atingerea acestui obiectiv. "Dacă vrem să ne păstrăm reale şansele de a ne număra printre primele patru clasate la finalul sezonului regulat, în jocul de astăzi avem o singură opţiune, victoria. Deşi în formatul actual al campionatului, cu două jocuri pe săptămână, echipele cu o bancă mai lungă au avantaj, iar noi nu stăm bine la acest capitol, vom compensa prin dăruire, vom lupta până la ultimul strop de energie", a declarat Romina Filip.

Din acest tur al fazei secunde, Phoenix mai are de jucat cu CSU Braşov, în deplasare, sâmbătă. Primul meci din retur se va disputa, tot în deplasare, cu CSM Târgovişte.

Citit 1349 ori Ultima modificare Vineri, 03 Martie 2017 14:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.