Astăzi, încep meciurile cu miză adevărată pentru hocheiştii de la CSM Dunărea

Astăzi, încep meciurile cu miză adevărată pentru hocheiştii de la CSM Dunărea
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În Liga Naţională de hochei, de astăzi încep lucrurile serioase, meciurile din play-off, semifinalele. Tot ce a fost până acum în sezonul regulat nu mai contează, jocurile de acum sunt cele cu miză adevărată. Pentru al treilea sezon la rând, una din semifinale este Dunărea Galaţi - Corona Braşov, primul joc fiind programat astăzi, de la ora 18.30, la Braşov.

Echipa de hochei Dunărea Galaţi, câştigătoarea Ligii Naţionale în precedentele două ediţii, are ocazia începând de astăzi să-şi spele toate păcatele din sezonul regulat, în semifinala cu Corona.

De data aceasta, deşi este campionă en-titre, Dunărea nu porneşte ca favorită. Se porneşte dintr-o situaţie identică ca în urmă cu două sezoane, Corona din postura de clasată pe primul loc la finalul sezonului regulat, iar Dunărea de pe locul 4.

De altfel, în partidele dintre cele două echipe din acest sezon, când s-a jucat cu primele garnituri, Corona Braşov s-a impus în toate: 6-4 şi 12-4 la Braşov (Liga MOL + LNH),  11-4 şi 5-3 la Galaţi (Liga MOL + LNH), 6-5 la Braşov.

Totuşi, Dunărea are potenţial de a câştiga semifinala, echipa gălăţeană demonstrând deseori că are o mobilizare specială când este vorba de meciuri decisive, elocvent fiind triumful de "Cupa României". Totodată, ultimul meci dintre cele două echipe (când au jucat primele garnituri) a fost foarte echilibrat, fiind câştigat la limită de braşoveni, cu golul victoriei marcat in penultimul minut de joc.

Speranţele celor de la Dunărea sunt alimentate şi de tonusul şi forma bună arătate de componenţii echipei în ultimul meci test, cel câştigat sâmbătă, în deplasare, cu SC Miercurea Ciuc (scor 4-3).

Pentru a se evita oboseala unei deplasări suplimentare, Dunărea nu a mai revenit în Galaţi după acest meci şi a rămas la Ciuc. Lotul este complet, revenind şi ultimii doi accidentaţi, fundaşii Erik Bednar şi Botond Flinta.

Semifinala se joacă după sistemul cel mai bun din maximum cinci jocuri. Primele două dispute sunt programate la Braşov, astăzi şi mâine, apoi vor urma două la Galaţi, sâmbătă şi duminică, (11 şi 12 martie), toate de la ora 18.30. Dacă va mai fi nevoie, un al cincilea meci se va juca la Braşov, pe 14 martie.

Citit 2142 ori Ultima modificare Luni, 06 Martie 2017 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.