Antrenorul David Asandei speră la performanţa maximă cu United: “Publicul ne poate duce spre titlu, s-a văzut asta la hochei”

Antrenorul David Asandei speră la performanţa maximă cu United: “Publicul ne poate duce spre titlu, s-a văzut asta la hochei”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Galaţiul s-a obişnuit în ultima perioadă să aibă an de an câte o echipă campioană, iar în acest sezon formaţia de futsal United a rămas singura care mai poate ajunge la titlu. Primul pas care trebuie făcut este câştigarea semifinalei cu Informatica Timişoara, în faţa căreia s-a pierdut, în deplasare, primul meci, după loviturile de departajare. Următorul meci este la Galaţi, marţi, de la ora 18,00, iar în cazul doritei victorii pentru United va urma decisivul, miercuri, tot în Sala “Dunărea”. Starea de spirit din echipa gălăţeană am încercat să o aflăm de la antrenorul David Asandei, în cadrul unui interviu.

 

- Se simte tensiunea apropierii primului meci de acasă?

- Este mai degrabă nerăbdare, băieţii abia aşteaptă ora primului meci. Avem tot lotul la dispoziţie, suntem pregătiţi să putem duce disputa în al treilea meci. Ar fi păcat să se întâmple altfel, după un parcus excepţional un sezon întreg. Am plecat cu şansa a patra şi am ajuns pe primul loc înainte de play-off, ar fi păcat să ne înecăm la final.

"Adversarele au bugete de trei-patru ori mai mari"

- Sunteţi singura echipă care în acest sezon mai poate aduce Galaţiului un titlul de campioană. Este asta o presiune suplimentară?

- Nu, asta şi pentru că o luăm pas cu pas, deocamdată ne gândim doar la primul meci care urmează. Totuşi, privim şi spre trofeu, vrem să oferim o astfel de bucurie Galaţiului, care în ultimii ani a avut mereu câte un titlu de campioană. Hocheiul l-a luat doi ani la rând, anul acesta au luat Cupa României, tot sezonul acesta a luat Cupa şi Arcada la volei, sperăm ca acum să fie şi rândul nostru. Ştim că nu este uşor, avem adversare foarte puternice, atât Timişoara cât şi Deva (n.r. – favorita din cealaltă semifinală), cu bugete de trei-patru ori mai mari ca al nostru şi care şi-au adus jucători special pentru a câştiga campionatul, dar ne vom juca şansa şi ne vom lupta până în ultima secundă. Fiecare meci îl luăm ca pe o finală, sperăm să fie cât mai multe.

"Publicul poate face diferenţa"

 

- Imediat după dramaticul meci de la Timişoara ne vorbeaţi despre dorinţa de a juca într-o atmosferă deosebită aceste partide. Sperăm să fie două, nu?

- Normal că asta dorim, să fie două, mai ales că echipa a demonstrat că are potenţial şi atitudinea necesară pentru a câştiga. Ne dorim o sală arhiplină, să fie peste 1.500 de spectatori şi să ducem disputa în jocul trei, să mutăm presiunea şi pe adversari, deocamdată presiunea în plus este la noi după ce am pierdut la loviturile de departajare la Timişoara. Nu suntem cu nimic mai prejos decât cei din Timişoara şi îmi doresc să se vadă şi să se simtă asta şi în tribune. La Galaţi nu am pierdut decât un singur joc, să rămână singurul. Cu ajutorul publicului, se poate, Galaţiul a demonstrat asta, s-a văzut la hochei ce succese mari s-au obţinut când a fost patinoarul plin. Sperăm să fie la fel ca la semifinala de poveste de acum doi de la hochei cu Corona Braşov, am fost şi noi atunci şi am văzut cât de mult a contat publicul, ajutând echipa noastră să câştige deşi nu pornea cu prima şansă. Publicul poate face diferenţa în aceste meciuri decisive, pune presiune pe echipa adversă iar ţie îţi dă plusul de energie şi de inspiraţie de care ai nevoie.

- Baftă maximă!

- Să fie! Aşteptăm Galaţiul la meci, la meciuri!

Citit 3984 ori Ultima modificare Luni, 08 Mai 2017 09:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.