S-a tras la sorţi, handbalistele au grupă accesibilă la baraj

S-a tras la sorţi, handbalistele au grupă accesibilă la baraj
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

 

Echipa feminină de handbal CSU Danubius şi-a aflat adversarele din turneul de baraj pentru menţinere/promovare în Liga Naţională, în urma tragerii la sorţi care a avut loc astăzi la sediul federaţiei. Formaţia gălăţeană, care a terminat pe locul 11 în Liga Naţională, va juca în Grupa 2, alături de CS Minaur Baia Mare, ocupanta locului doi din Seria B a eşalonului secund, şi HM Buzău, ocupanta locului trei din Seria A.

Astfel, s-a evitat o formaţie care teoretic ar fi putut da o replică puternică, Dinamo Bucureşti, echipă care şi-a făcut un lot valoros prin transferuri notabile în acest sezon şi a terminat pe poziţia a doua în Seria A, promovarea directă fiind pierdută la diferenţa de golaveraj din meciurile directe cu Rapid.

În grupa celalată vor juca CSM Unirea Slobozia – locul 12 în Liga Naţională, Dinamo şi Mureşul Tg. Mureş (locul 3 în Seria B, liga secundă).

Turneul de baraj se va juca într-un oraş neutru, la Sf. Gheorghe (Covasna), în perioada 24-27 mai. În prima zi se vor întâlni echipele din eşalonul al doilea, pe 25 mai CSU Danubius va juca cu Minaur iar pe 26 cu HM Buzău. Câştigătoarea fiecărei grupe va avea asigurată prezenţa în ediţia următoare a Ligii Naţionale. Pe 27 mai, teoretic ar trebui să se joace meciurile de clasament pentru locurile 3-4, respectiv 5-6, asta pentru a exista o ierarhie care să fie luată în calcul în caz de vor exista retrageri dintre formaţiile de Liga Naţională. Totuşi, nu este exclus ca la solicitarea participantelor la baraj să se renunţe la jocurile de clasament şi departajarea să se facă la golaveraj, pentru a se evita costurile pe încă o zi de şedere în Sf. Gheorghe.

 

 

Citit 3140 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.