INCREDIBIL ce a făcut United Galați! Mai erau doar trei zecimi de secundă
Foto: Sonia Baciu

INCREDIBIL ce a făcut United Galați! Mai erau doar trei zecimi de secundă
În imagine, momentul golului victoriei, când tabela se oprise la 0,03 secunde
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Echipa de futsal United Galați a egalat scorul general în semifinala Ligii I cu Informatica Timișoara, câștigând de o manieră incredibilă al doilea meci, scor 3-2. Cine a lipsit de la evenimentul din Sala „Dunărea” cu greu îşi va putea imagina ce a ratat, ce trăiri la intensitate maximă în câteva fracțiuni de secundă, ce meci despre care se va povesti şi peste zeci de ani.

United a reuşit să se impună chiar şi în condiţiile unei hoţii de mari proporţii a arbitrilor Bogdan Sorescu (foarte bine cotat la nivel internaţional, a oficiat finala „UEFA Futsal Cup”) şi Gabriel Stroe. A avut 1-0, gol marcat de Cojoc în min. 4, dar a fost egalată foarte repede, peste mai puţin de jumătate de minut. Jocul, unul foarte tacticizat, a curs cu 1-1 până în minutul 13 al reprizei secunde, când au ieşit la rampă cei doi arbitri. Emanuel Moldoveanu, unul dintre cei mai periculoşi jucători de la United în faţa porţii adverse, a încercat să joace o minge înaltă, din întoarcere cu piciorul cam mult ridicat şi-a atins uşor un adversar pe care nu-l văzuse, fără intenţie, iar arbitrii nu s-au mulţumit doar cu cartonaş galben şi l-au eliminat. „Lor, la intrare cu talpa intenţionată, le-a dat doar galben, la mine…”, a răbufnit jucătorul gălăţean. S-a intrat în cele două minute de superioritate numerică a oaspeţilor de care aceştia au profitat şi au marcat pentru 1-2.

United a riscat devreme, cu jucător de câmp în locul portarului când mai erau aproape cinci minute şi a fost răsplătită prin golul egalizator, marcat tot de Cojoc (min. 37). Apoi, a urmat o decizie strigătoare la cer a arbitrilor: Informatica Timişoara ataca fără portar, Crăciun a reuşit intercepţia, a trecut de centrul terenului şi când se pregătea să pună latul pentru a trimite în poarta goală a fost îmbrăţisat la propriu, din spate, cu ambele mâini, de un adversar. Intenţie evidentă, fault din spate, doar asta şi tot ar fi fost de ajuns pentru eliminare, fără să mai socotim situaţia iminentă de gol, dar cu toate astea arbitrii au dat doar galben!

S-a terminat 2-2 şi s-a intrat în cele 10 minute de prelungiri, iar jocul se îndrepta, la fel ca în primul meci, cel de la Timişoara, spre loviturile de departajare. Apoi, a urmat nebunia: oaspeţii s-au lăcomit, au intrat în ultimele 40 de secunde fără portar pentru a păstra posesia şi avea ultimul şut, au obţinut o lovitură liberă ca un corner mai scurt, mingea a ajuns în faţa porţii gălăţene de unde Laşcu a trimis-o dincolo, în poarta goală! Tabela arăta fantastic, 3-2 pentru United şi timpul rămas: 00,3 secunde!

Astfel, calificarea în finală se va decide în al treilea meci, care va avea loc miercuri, 10 mai, tot în Sala Sporturilor „Dunărea” din Galaţi, de la ora 18,00!

Citit 11939 ori Ultima modificare Marți, 09 Mai 2017 23:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.