ARTE MARŢIALE | Un gălăţean, cel mai bun din lotul României. Vicecampion mondial la karate kyokushin

ARTE MARŢIALE | Un gălăţean, cel mai bun din lotul României. Vicecampion mondial la karate kyokushin
În imagine, Bogdan Prâlea, pe treapta a doua a podiumului de premiere
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Gălăţeanul Bogdan Prâlea a obținut medalia de argint la Campionatul Mondial de Karate kyokushin pentru seniori şi juniori, competiţie care a avut loc la Sibiu, cu participarea a peste 400 de sportivi din 40 de țări. Fiecare țară participantă a putut înscrie câte doi sportivi pe categorie, în timp ce România, ca țară organizatoare a avut posibilitatea de a-și înscrie câte patru atleți pe categorie.

Printre reprezentanţii României s-a aflat și gălățeanul Bogdan Gabriel Prâlea, legitimat la clubul Dao Kan, care a obținut titlul de vicecampion la juniori Under 18, categoria +75 de kg. Acesta a fost învins doar în finală, de polonezul Szymon Olpinski.

Un singur alt sportiv român a mai ajuns pe podiumul de premiere, Madena Bozianu (22 ani, Ploiești), care a obţinut medalia de bronz la seniori (sub 60 kg). Aceasta a fost învinsă în semifinală de o sportivă din Rusia, ţara cu cei mai mulți sportivi pe podium. Zece reprezentanți ai organizațiilor ruse au reușit să-și adjudece medaliile de aur!

”Naționalele” pentru copii, la Galaţi

Altfel, în acest weekend, la Sala Sporturilor ”Dunărea” din Galați se va desfășura Campionatul Național de Karate Tradițional pentru copii, la care sunt așteptați aproximativ 550 de sportivi, printre care şi cei de la cluburi de profil din Galați: Meikyo (27 copii, antrenori Dana Stamate Farkas, Adrian Farkas, Eusebiu Diaconu și Octavian Tilica), Kodo (14 karateka, antrenori Mihai-Cristian Tâmpeanu și Alin Datcu), respectiv Karate Club (19 sportivi, antrenori Silviu Băraru și Adrian Coman).

Evenimentul, ajuns la ediția a 26-a, este organizat de Karate Club și Federația Română de Karate Tradițional, în colaborare cu Primăria municipiului Galați.

De rezultatele de la ”Naționale” depinde calificarea la Campionatul Mondial de Karate Fudokan, care va avea loc în luna octombrie a acestui an. Vicecampionul mondial Bogdan Prâlea este un „produs” al clubului gălăţean Dao Kan.

Citit 6889 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iunie 2017 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.