Halep, diferenţă mică faţă de locul unu mondial

Halep, diferenţă mică faţă de locul unu mondial
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Românca Simona Halep a urcat de pe locul patru pe doi în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), dat publicității luni, aflându-se la o diferenţă relativ mică, ca punctaj, de primul loc, după ce a jucat finala turneului de la Roland Garros.

Halep ar fi fost lider al ierarhiei WTA dacă obținea trofeul la Paris. În perioada imediat următoare va fi un duel strâns pentru poziţia de număr unu mondial între primele trei clasate în acest moment, diferenţele de punctaj fiind relativ mici. Simona Halep se află la doar 185 de puncte în urma germancei Angelique Kerber, iar pe treapta a treia a podiumului se află în continuare Karolina Pliskova (Cehia), la numai 160 de puncte de Halep.

Astfel, constănţeanca ar putea ajunge pe primul loc cu un parcurs bun la următorul turneu la care este înscrisă, cel de la Birmingham, programat în perioada 19-25 iunie, care ar însemna începutul sezonului pe iarbă pentru ea.

Totuşi, Simona Halep a spus că nu este sigură în acest moment că va merge la acest turneu. "Cu glezna încă nu știu cum e, voi face din nou un control, dar mă simt bine, nu am mai avut dureri. Nu am obiective momentan, vreau doar odihnă, am jucat sezonul de zgură până la final. Sper să fiu aptă să mă duc la Birmingham și să fac o treabă bună. Este posibil şi să nu joc acolo, e greu să spun acum", a spus Halep.

Aceasta a menționat că nu se gândește la faptul că o victorie în turneul de la Birmingham i-ar putea aduce locul 1 mondial:  "Astea sunt statistici pe care eu nu le analizez. Dacă va veni ziua în care voi fi numărul 1, bine, dar momentan vreau să mă odihnesc ca să fiu 100 la sută”.

Letona Jelena Ostapenko, surprinzătoarea câștigătoare a turneului de la Roland Garros, a reușit un salt de 35 de poziții, fiind acum pe 12.

Ţig urcă două locuri

În afară de Halep, trei românce se mai află în top 100: Monica Niculescu a urcat patru poziții, fiind pe 50, Sorana Cîrstea a urcat cinci trepte, fiind acum pe 59, în timp ce Irina Begu a coborât vertiginos, 18 locuri, ocupând poziția a 64-a. Gălăţeanca Patricia Ţig a urcat două locuri, până pe 118. La Roland Garros, în urmă cu două săptămâni, Ţig a abandonat în timpul meciului din primul tur din cauza unor dureri la spate, iar următorul ei turneu va fi cel Wimbledon, unde va începe din calificări.

Altfel, Simona Halep a preluat conducerea în clasamentul Race to Singapore(alcătuit doar pe baza rezultatelor din acest sezon), pentru Turneul Campioanelor, fiind urmată de Karolína Pliskova, Elina Svitolina și Jelena Ostapenko.

Citit 1018 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2017 19:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.