Revoltă printre suporterii echipei de HOCHEI. Se cere DEMITEREA directorului de la CSM Dunărea

Revoltă printre suporterii echipei de HOCHEI. Se cere DEMITEREA directorului de la CSM Dunărea
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Excluderea formaţiei de hochei CSM Dunărea Galaţi din Liga Mol a generat reacţia unora dintre suporterii campioanei din 2015 şi 2016, care consideră că s-a ajuns într-un moment în care existenţa echipei este pusă în pericol din cauza conducerii clubului.

Una din primele acţiuni ale fanilor a fost iniţierea unei petiţii online prin care se cere demiterea lui Mihai Brandabur, directorul CSM Dunărea. “”Echipa de hochei pe gheaţă Dunărea Galaţi se află la un pas de desfiinţare după ce în sezonul competițional 2014-2015, respectiv 2015-2016 a fost campioană naţională, iar în 2016-2017 a câṣtigat pentru prima oară după 28 de ani Cupa României la Hochei pe Gheaţă. În pofida rezultatelor obţinute, jucătorii nu ṣi-au primit salariile de la începutul anului, iar până în prezent doar cinci persoane se mai află în lotul echipei. În aceste condiţii, Liga MOL refuză să mai primească echipa în competiţia vest-europeană, unde fusese admisă în 2016 după trei ani de monitorizare ṣi negocieri purtate cu comitetul de conducere al Ligii. Şi, deși, la începutul lunii mai, Liga MOL a trimis echipei Dunărea Galaţi invitaţia de participare pentru noul sezon, neoferindu-se nici un răspuns până la termenul comunicat, au fost nevoiţi să ne excludă. Responsabilă de acest fapt este conducerea actuală a clubului care nu a acţionat în interesul echipei ṣi nu a gestionat corespunzător bugetul alocat, deși clubul a avut în 2016 de la Primăria Municipiul Galaţi ṣi sponsori unul din cele mai mari bugete primite de echipele de hochei din România”, se spune în mesajul de argumentare a petiţiei.

Apoi, a urmat o scrisoare deschisă, adresată lui Marius Dunca, ministrul Tineretului şi Sportului. “Vă scriu în numele unui grup de suporteri ai echipei de hochei Dunărea Galaţi, echipă cu jucători dedicaţi care, în ciuda problemelor cu care s-au confruntat de-a lungul anilor, au reuşit să facă să renască acest sport şi să ne facă mândri de oraşul nostru. Din păcate, în ultimii ani, managementul clubului a fost ineficient, făcut cu rea-credinţă şi indolenţă, în unele cazuri sfidând efectiv pe toată lumea şi umilind jucătorii, fie ei români sau străini. Noi, suporterii acestei echipe, am decis să tragem un semnal de alarmă asupra acestei situaţii, fiind deja sătui să aşteptăm ca cineva să sesizeze neregulile care există în club (…) Avem încredere în dumneavoastră, domnule Ministru, că veţi verifica situaţia clubului sportiv Dunărea Galaţi și că veţi acţiona în interesul echipei, luând măsurile ce se impun”.

Până marţi după-amiază, petiţia ajunsese la 268 de semnatari.

 

Citit 2847 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iunie 2017 07:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.