Mihai Brandabur, director CSM Dunărea, impasibil la protestul suporterilor: “Nu am de ce să-mi dau demisia”. INTERVIU

Mihai Brandabur, director CSM Dunărea, impasibil la protestul suporterilor: “Nu am de ce să-mi dau demisia”. INTERVIU
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

- Un grup de suporteri vă cere demisia printr-o petiţie online şi o scrisoare deschisă adresată ministrului Tineretului şi Sportului. Demisionaţi?

- Nu am de ce să-mi dau demisia, atât timp cât ştiu că am fost corect şi am făcut tot ce mi-a stat în putere să susţin activitatea echipei din 1998 până acum trei ani, când au venit şi alţii să ne ajute pentru a putea face performanţă.

- În petiţie se susţine că hocheiştii sunt neplătiţi din ianuarie. Care este, concret, situaţia?

- Nu este adevărat. Dintre români mai sunt cu restanţe Radu Viorel şi Alexandru Ionuţ Munteanu, din martie cred, pe care îi rezolvăm curând. Mai sunt şi cei patru veniţi de la Steaua, pe luna martie, pe ei putem să-i plătim numai din sponsorizări. Restanţe mai mari, începând pe luna februarie, mai sunt la Donika, Rasulov şi Kolyada, pe care nu-i putem plăti direct, fiind extracomunitari. Ei pot fi plătiţi doar din sponsorizări şi aici a fost o problemă, unul dintre ei s-a retras, pe luna martie. Mai avem un contract cu alt sponsor şi cât de curând o să le dăm şi lor banii cuveniţi.

“Este o problemă de sistem”

- De unde această situaţie, atât timp cât aţi avut un buget decent de la Consiliul Local, cu fonduri alocate în urmă o aproape două luni?

- Au fost întârzieri, asta e real. Este o problemă de sistem, de legislaţie. Suntem instituţie bugetară, cu finanţare de la Ministerul Tineretului şi Sportului şi subvenţii de la Consiliul Local. Legislaţia ne obligă ca la finalul lunii decembrie să avem contul pe zero. Astfel, plecăm cu zero, nu se adaugă nimic pe ianuarie, februarie, martie, perioadă în care acumulăm datorii. Pentru banii de la Primărie contractul, pentru 1,5 milioane lei, a fost semnat în luna mai, iar aici nu avem voie să facem plăţi retroactive. De la MTS, bugetul nostru a fost stabilit la sfârşitul lunii martie, 600.000 de lei. De aici am putut face plăţi retroactiv şi mare parte din această sumă s-a dus pe datoriile acumulate. Mai sunt şi celelalte secţii ale clubului…

- Anterior, aţi mai avut totuşi subvenţie de la Consiliul Local, acea suma lunară…

- Da, cam 195.000 lei, echivalentul pe o lună a subvenţiei de anul trecut, am făcut o parte din plăţi atunci. 

- Cum e cu excluderea din Liga Mol? Grupul de suporteri reclamă că aţi primit invitaţia de înscriere în luna mai şi că nu aţi respectat termenul.

- Nu a fost nici o invitaţie, doar o discuţie telefonică cu un reprezentant al Ligii Mol. Le-am spus că vrem să continuăm, dar aşteptam aprobarea bugetului de la Primărie şi apoi le putem da un răspuns. Apoi a venit acea adresă de la ei, cu anunţarea excluderii. Motivează cu ultimele meciuri, acele înfrângeri la diferenţă mare de scor, mai zic şi că ar fi auzit că nu avem buget. Nu stă în picioare motivaţia asta, au mai luat şi alţii bătăi la scoruri mari, dar continuă. În realitate, sunt convins că îi deranjează distanţa mare până la Galaţi şi nu mai puteau invoca oficial acest motiv, acceptându-ne anul trecut.

- Suporterii vorbesc şi de management defectuos. Spre exemplu, Ferencvaros a venit la Galaţi cu team manager, manager de echipament, medic şi doi maseuri. Dunărea a făcut deplasări doar cu antrenorii, deşi a jucat şi şapte meciuri în opt zile, iar nevoia de un maseur, măcar, e clară. Ce spuneţi despre acest aspect, sinonim sportului amator chiar și după trei ani cu trofee?

- De acord, dar un maseur, un medic, trebuie plătiți, iar în statul de funcţii nu avem aceste posturi. Iată, după decesul regretatului Teodor Mocanu (n.r.- antrenor secund), ne-am trezit şi fără postul ăla. Pe Gherghişan, care este doar instructor sportiv, l-am avut secund pe contract de voluntariat, mergând pe promisiunea că am liber postul antrenorului Văduvoiu (n.r – atletism), ieșit la pensie. Am cerut la Minister să-l transform în post de muncitor, să-l angajez pe el şi să facă treaba de manager de echipament, dar degeaba.

- Insist, totuși vorbim de condiţii minime necesare performanţei. Totuşi, nu se putea găsi o soluţie, un sponsor care să plătească maseurul?

- Noi nu găsim sponsori pentru jucători, de unde sponsor să-mi plătească maseurul? Iar pe prestări servicii, aşa ceva nu îmi decontează Primăria, la fel cum e cu medicul, nici viza medicală măcar nu e decontabilă.

- Ce faceţi totuşi pentru sezonul următor, dispare echipa?

- Nici vorbă, încercăm să facem performanţă în continuare. Mâine sunt chemaţi la club toţi jucătorii români din sezonul trecut, să vorbim de noi contracte. Iar dintre străini, ştiu că Rasulov, Kolyada, Krajci şi Durkech vor să continue, cred că şi Donika. Nu ştiu de Bednar şi Rusnak, am auzit că fără Liga Mol nu prea ar mai vrea.

Citit 4496 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iunie 2017 08:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.