HANDBAL | Medaliile de bronz, ratate la loviturile de departajare

HANDBAL | Medaliile de bronz, ratate la loviturile de departajare
Junioarele mici de la United, ghinionistele turneului final
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sala Sporturilor din Baia Mare a fost gazda turnului final al Campionatului Naţional de handbal pentru echipele de junioare IV (12-13 ani), unde United Galaţi a terminat pe locul al patrulea, după ce a pierdut meciul pentru intrarea în finala mare la un singur gol diferenţă, iar apoi pe cel pentru medaliile de bronz la aruncările de departajare.

La întreceri au fost calificate cele mai bune 16 echipe din ţară, care au fost repartizatre în patru grupe. Între participante s-a aflat şi echipa Clubului United Galaţi, care a fost repartizată în prima grupă, una echilibrată, în care gălăţencele au înregistrat două victorii şi o înfrângere. S-a pierdut la limită primul meci, 23-24 cu CSS Făgăraş, după care au urmat două victorii, care le-au plasat pe gălăţence pe primul loc în grupă: 14-10 cu CSS 2 Bucureşti şi 17-16 cu CSS Drobeta Turnu Severin.

Au urmat meciurile din faza a doua, a grupelor principale, unde United a terminat la egalitate, scor 23-23 cu CSS Târgovişte, şi a învins pe HC Tăureni (Mureş), scor 19-16. Graţie acestor rezultate, echipa antrenată de Sanda Asanda s-a calificat în "careul de aşi", care şi-a disputat semifinalele.

United a avut o misiune dificilă, trebuind să joace cu gazdele de la Phoenix Baia Mare, calificarea în marea finală fiind pierdută la limită, scor 13-14. Astfel, gălăţencele au trebuit să joace pentru medaliile de bronz în finala mică, cu HC Tăureni. Deşi învinseseră această formaţie destul de clar în duelul din grupa principală, junioarele din Galaţi au ratat medaliile în cel mai dureros mod posibil: 14-15, după aruncările de departajare! La finalul timpului regulamentar a fost egalitate: 11-11.

Antrenoarea Sanda Asandei a deplasat la Baia Mare următorul lot de jucătoare: Amalia Popa, Daniela Poreclă, Andreea Amăricăi - Lorena Codreanu, Adina Pricochel, Diana Crăciun, Nicoleta Leu, Sorana Chiriac, Miruna Codreanu, Daria Spătaru, Denisa Iorga, Gabriela Lupea, Bianca Trincă, Daria Dabija, Patricia Haras şi Andreea Hârtopeanu.

Altfel, cu puţin timp înainte de turneul final la junioare IV, la Rm. Vâlcea a avut loc „Festivalul Naţional de minihandbal”, la care au luat parte 16 echipe, alcătuite din jucătoare până în 11 ani. S-a jucat fără clasament, prioritatea constituind-o instruirea şi experienţa. Între participante s-au aflat şi trei grupări din Galaţi, de la cluburile United (antrenoare Daniela Goldic şi Irina Lazarin), Handbal Art (Gabriela Artene) şi Danubius 2010 (Iulia Ilie şi Manuel Ivan).

Rezultatele din meciurile pentru medalii: 13-14 în semifinale, 14-15 după şuturile de departajare în finala mică.

Citit 1586 ori Ultima modificare Luni, 19 Iunie 2017 21:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.