Tragere la sorţi pentru cupele europene de FOTBAL | Trei echipe norocoase, două cu adversari imposibili

Tragere la sorţi pentru cupele europene de FOTBAL | Trei echipe norocoase, două cu adversari imposibili
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Tragerea la sorţi a partidelor din turul trei preliminar al Ligii Campionilor (UCL) şi al Europa League a scos în calea echipelor româneşte două adversare celebre, AC Milan şi Athletic Bilbao, ghinionistele fiind CS "U" Craiova, respectiv, Dinamo.

Cea mai norocoasă echipă românească a fost FCSB, care în turul trei preliminar din Liga Campionilor a nimerit cu Victoria Plzen (Cehia), cam singurul adversar ce pare accesibil dintre cei pe care ar fi putut să-i întâlnească. Celelalte echipe cu care ar fi putut juca FCSB erau: Dinamo Kiev, Ajax Amsterdam, TSKA Moscova şi FC Bruges.

Antrenorul echipei bucureştene, Nicolea Dică, este mulțumit de tragerea la sorți şi consideră că cele două echipe vor pleca cu şanse egale la calificarea în play-off. "Dintre cei cinci adversari posibili din urna capilor de serie, Viktoria Plzen părea cel mai accesibil adversar, dar asta nu înseamnă ca suntem favoriți la calificare. Este vorba despre două meciuri din preliminariile UEFA Champions League, astfel încât totul va fi echilibrat. Ne dorim foarte mult să ne calificăm, iar pentru a reuşi acest lucru, trebuie să avem atitudine şi să demonstrăm că merităm", a declarat Dică, pentru site-ul FCSB.

Viktoria Plzen, care a terminat pe locul 2 în campionatul Cehiei, la două puncte în spatele campioanei, Slavia Praga,  a jucat în sezonul trecut de Europa League cu Astra. În primul joc, giurgiuvenii s-au impus cu 2-1 pe terenul cehilor, iar returul din România s-a terminat la egalitate, 1-1.

Campioana României, FC Viitorul Constanța, va înfrunta în turul trei preliminar al Ligii Campionilor câştigătoarea duelului dintre APOEL Nicosia (Cipru) şi F19 Dudelange (Luxemburg). În tur, joi seara, Apoel a câştigat, cu 1-0, pe teren propriu.

Şi echipa lui Hagi poate considera că a avut parte de o tragere la sorţi norocoasă, ea evitând cluburi mai puternice, precum Olympiakos sau Red Bull Salzburg. Totuşi, Apoel este un adversar puternic, fiind echipa cu cele mai multe titluri câştigate în Cipru (26), ultimele cinci consecutive; în urmă cu cinci ani, Apoel a ajuns până în sferturile Ligii Campionilor, iar în ultimele sezoane a trecut mai mereu de grupele Europa League.

Ambele echipe româneşti vor juca prima manşă pe teren propriu, pe 25/26 iulie, returul fiind programat pe 1/2 august.

În cazul în care trec de acest tur trei preliminar, Viitorul şi FCSB vor avea asigurată prezența în grupele Europa League. În cazul în care nu vor reuşi acest lucru, vor fi nevoită să joace în play-off-ul Europa League, pentru a pătrunde în grupe.

Cu Milan şi Bilbao

La tragerea la sorţi din turul trei preliminar al Europe League, doar Astra Giurgiu a avut parte de sorţi norocoşi, celor de la CS "U" Craiova şi Dinamo ieşindu-le în cale adversari aproape imposibil de eliminat. Echipa CS Universitatea Craiova va întâlni celebra formație italiană AC Milan, în timp ce Dinamo a dat peste o specialistă a acestei competiţii, echipa spaniolă Athletic Bilbao. Astra Giurgiu, a treia reprezentantă a țării noastre în actuala ediție a Europa League,  urmează să întâlnească formația ucraineană FC Oleksandria, în cazul în care va reuşi să treacă de turul al doilea preliminar al Europa League. Joi seara, Astra a învins pe teren propriu, cu scorul de 3-1, formația azeră Zira FK, meciul retur fiind programat săptămâna viitoare, la Baku.

Toate cele trei echipe româneşti vor fi gazde în primul meci al dublei manşe.

Partida tur se va juca pe 27 iulie, în timp ce returul e programat pentru 3 august.

Citit 4681 ori Ultima modificare Vineri, 14 Iulie 2017 20:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.