(UPDATE) Monica Niculescu şi Chan n-au avut nici o şanşă în finala de dublu la Wimbledon

(UPDATE) Monica Niculescu şi Chan n-au avut nici o şanşă în finala de dublu la Wimbledon
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

UPDATE | Rusoaicele Makarova şi Vesnina au defilat în finala de dublu, victorie cu 6-0, 6-0!


Perechea alcătuită din jucătoarea română de tenis Monica Niculescu și taiwaneza Hao-Ching Chan vor juca în această seară finala  probei feminine de dublu de la Wimbledon, al treilea turneu de Mare Șlem al anului.

În meciul pentru trofeu, Niculescu și Chan vor juca cu perechea Ekaterina Makarova/Elena Vesnina, cap de serie numărul 2, care a trecut în semifinale de favoritele N.12, Anna-Lena Groenefeld (Germania)/Kveta Peschke (Cehia) în două seturi, 7-5, 6-2.

Finala feminină de dublu va fi al treilea meci al zilei de pe terenul central, după finala feminină dintre Venus Williams și Garbine Muguruza (incepe  la ora 16.00, Eurosport) și cea de la dublu masculin. Cel mai probabil, meciul Monicăi Niculescu va începe după ora 20,00 și, din păcate, nu este anunțtat în programul celor de la Eurosport, care au drepturile tv pentru România de la Wimbledon.

Niculescu și Chang s-au calificat în finală după ce au trecut, vineri, de Makoto Ninomiya (Japonia)/Renata Voracova (Cehia) în trei seturi, 7-6 (4), 4-6, 9-7. Niculescu și Chan, capi de serie numărul 9, s-au impus la capătul unui meci dramatic, cu răsturnări de situație, care a durat trei ore și un minut.

Astfel, Niculescu a stabilit cea mai bună performanță a sa la dublu la un turneu de Mare Șlem, după sferturile de la Roland Garros (2010) și Australian Open (2012). Anul trecut, Monica a pierdut în runda inaugurală la Wimbledon.

Monica Niculescu a devenit doar a doua româncă ajunsă într-o finală de turneu de Mare Şlem la dublu feminin, după Virginia Ruzici (titlu la Roland Garros şi finală la Wimbledon în 1978, cu Mima Jausovic).

Citit 1400 ori Ultima modificare Duminică, 16 Iulie 2017 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.