Juniori de la CS Şcolar Galați, INVITAȚI în Serbia, de liberoul Nicola Rosici

Juniori de la CS Şcolar Galați, INVITAȚI în Serbia, de liberoul Nicola Rosici
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe parcursul a mai bine de trei săptămâni, în oraşul sârb Ivajca este programat un puternic campus internaţional de volei, la care sunt invitate zeci de echipe de copii (minivolei, speranţe, cadeţi şi juniori), din numeroase ţări de pe bătrânul continent, dar şi din America de Sud, SUA şi Canada. Printre acestea se află şi un grup de la CS Şcolar Galaţi.

Respectivul turneu de pregătire şi jocuri - intitulat Play Volley Camp - se desfăşoară pe parcursul a trei perioade. Prima se află în plină desfăşurare (13-20 iulie), după care vor urma alte două: 20-27 iulie şi 27 iulie - 3 august. Copiii participanţi se vor bucura de sprijin tehnic deosebit, din partea unor antrenori cu vechi state de servicii în sportul cu mingea peste plasă.

De aceste beneficii se va bucura şi un grup de copii de la CS Şcolar Galaţi, alcătuit din zece fete şi doi băieţi, cu vârste cuprinse între 11-17 ani. Aceştia vor fi însoţiţi de prof. Neluţa Apostu şi îl vor avea alături pe cunoscutul antrenor Marian Apostu, secundul echipei Arcada, medaliată cu bronz în ediţia trecută a Diviziei A1. Prezenţa micuţilor voleibalişti gălăţeni a fost facilitată de invitaţia organizatorilor din Serbia, în grupul cărora se află Nikola Rosici, fost jucător la Arcada în sezonul trecut, şi Atanasevici - ambii jucători din echipa naţională a ţării gazdă.

Eforturi de relansare

La nivelul voleiului juvenil, Galaţiul s-a evidenţiat de-a lungul anilor prin capacitatea de a creşte şi forma foarte mulţi sportivi de mare valoare, unii dintre ei ajungând să evolueze la echipe din primul eşalon sau chiar la loturile naţionale. Iată câteva nume: Mirel Zaharescu, Marian Apostu (actual manager, respectiv, antrenor la Arcada), Nicuşor Harabagiu, Paul Danielescu, Carmen Cadar, Crina Georgescu Răuţă sau Maria Muscă. Din păcate, în ultima perioadă au cam secat aceste izvoare aducătoare de talente într-o disciplină atât de îndrăgită, iar prin astfel de acţiuni cei de la CSS încearcă să reînnoade şirul succeselor de altădată.

În prezent, în Galaţi există două cluburi unde se practică voleiul de performanţă la nivelul grupelor de minivolei, speranţe, cadeţi şi juniori. Clubul Sportiv Şcolar are înscrise în competiţii şase echipe: două de fete - la minivolei şi juniori, şi patru la băieţi - la toate cele patru categorii de vârstă. De instruirea lor s-au ocupat, în ultimele sezoane, următorii antrenori: Ileana Berdilă, Neluţa Apostu, Adriana Dumitru Dudnic, Irina Todaşcă şi Marius Ţig.

Celălalt club este Arcada, unde de câţiva ani există interes în creşterea şi formarea de jucători pentru performanţă. Aici există trei categorii de viitori voleibalişti, la grupele de minivolei, speranţe şi cadeţi. De instruirea lor se ocupă Carmen Pîrvu, Andrei Staicu şi Alin Lazăr.

La "Play Volley Camp" vor merge zece fete şi doi băieţi de la CSS Galaţi.

Citit 2405 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Iulie 2017 19:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.