Se conturează lotul echipei gălățene de VOLEI Arcada. S-a finalizat încă un transfer, al şaselea

Se conturează lotul echipei gălățene de VOLEI Arcada. S-a finalizat încă un transfer, al şaselea
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Perioada transferurilor s-a derulat cu succes pentru Clubul Arcada Galaţi, problema fiind rezolvată în foarte mare măsură. Au fost efectuate deja şase transferuri care, alături de cei şase jucători mai noi sau mai vechi, alcătuiesc un lot pe care se poate conta.

Cel mai recent transfer este al zălăuanului Adrian Gontariu, un jucător experimentat, de 33 ani, 2,05 m, universal. Tratativele cu clubul ACS Volei Municipal Zalău au necesitat îndelungi negocieri, dar până la urmă a fost obţinută semnătura mult dorită. „Este jucătorul pe care l-am dorit, un jucător valoros, component al lotului naţional, care a acumulat suficientă experienţă. În cariera sa a evoluat în competiţia internă la Tulcea şi Tomis Constanţa, ultima dată la Zalău, cu care a devenit şi campion. De asemenea, a avut prezenţe notabile în campionatele Emiratelor Arabe Unite, Franţei, Germaniei şi Poloniei (unde a câştigat titlul de campioană), competiţii extrem de puternice, care fortifică orice jucător. Ne aflăm în tratative pentru transferul unui secund (jucător de zona patru), pe care sperăm să-l rezolvăm în zilele următoare”, a declarat Mirel Zaharescu, managerul clubului gălăţean.

La ora actuală Arcada are în lot 12 jucători, primii şase fiind achiziţii noi: Marian Bala venit de la Craiova, sârbul Neven Majtorovici, Luka Suljagici (Macedonia), grecul Dima Fillipov, Lukas Viktor Ferreira Rangel, un brazilian venit din campionatul Greciei şi cea mai recentă, parafată weekendul trecut - Adrian Gontariu. Ceilalţi şase sunt jucători care au adus Galaţiului, în două ediţii consecutive a Diviziei A1, medaliile de bronz şi „Cupa României”. Aceştia sunt: Filip Despotovski - căpitanul echipei, Şerban Paşcan, Liviu Cristudor, Andrei Spînu, Mihai Dumitrache şi George Zahar.

Pregătirile în vederea noului sezon vor demara pe 15 august, cu antrenamente de reacomodare la efort. După o scurtă perioadă petrecută la Galaţi, jucătorii vor pleca în cantonament la Cheile Grădiştei, unde au fost prezenţi şi în anii trecuţi, unde, de altfel, au găsit cele mai bune condiţii în realizarea acumulărilor fizice. Urmează o perioadă intensă a pregătirilor specifice, cu mai multe meciuri, necesare omogenizării şi în condiţii de joc.

Nu va lipsi nici tradiţionalul turneu, de la Galaţi, dotat cu trofeul „Cupa Arcada”. Toate aceste activităţi vor fi coordonate de acelaşi staff tehnic - Nikolai Jeliazkov şi Marian Apostu.

Noua ediţie a campionatului Diviziei A 1 va demara pe 7 octombrie, când Arcada va primi vizita celor de la CSM Bucureşti, iar primul meci oficial se va disputa în cadrul Supercupei României, Arcada - VM Zalău, pe 30 septembrie, la Ploieşti.

Citit 2525 ori Ultima modificare Duminică, 23 Iulie 2017 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.